divendres, 31 de maig del 2019

La ciutat del foc


Per Àngela Sánchez Vicente

Si voleu una gran obra històrica amb tocs de novel·la romàntica i un gran debat sobre les religions us heu de rendir a l’encant que s’amaga entre les planes de La ciutat del foc.

Viatgem en el temps i en l’espai i ens traslladem a la França del 1562, a Carcassona i a Tolosa en que coneixerem a la Minou i en Piet. Ella és una noia catòlica i ell un hugonot, per lo tant era protestant i sembla que poques coses poden tenir en comú.

Ambdós emprenen un viatge per descobrir un secret amagat al castell de Puivert.

Enmig del desconcert i envoltats d’una societat crispada la noia decideix ser valenta i seguir amb la seva vida mentre investiga i reflexiona sobre allò que la envolta mentre procura créixer emocionalment per construir la vida que desitja.

La Minou rep a la llibreria del seu pare una carta segellada amb un escut familiar en que hi posa: “Ella sap que ets viva”.

Qui és ella? Quina importància té? És una amenaça?

S’amaguen les respostes al castell de Puivert?

Les fractures socials i religioses són cada dia més fortes i els camps de batalla tenyeixen de sang per allà on passen però saben que tenen una missió i només amb l’ajuda de l’altre poden avançar en el seu camí.

Quina és la gran missió? Què significa el text que rep la Minou?

En un context on la traïció i els misteris es donen la mà podem veure com les emocions humanes estan més a flor de pell que mai.

La lleialtat és l’únic que els queda a aquests dos.

De la ploma de la Kate Mosse es dibuixa una obra molt visual en que es ret homenatge a Llenguadoc i al segle XVI amb una gran base didàctica sobre els enfrontaments religiosos.

Gràcies a Columna que aposta per aquest èxit i aquesta aclamada autora podem fer un viatge sense escala que farà les delícies d’aquests dies primaverals.

És detallista, delicada, critica, emocional, emotives, intimista alhora que un cant a la vida, a la supervivència i a la lleialtat.

El deixareu escapar?

La Minou i el Piet us esperen a les llibreries per emprendre l’aventura de les seves vides.


dijous, 30 de maig del 2019

Soy la venganza de un hombre muerto


Soy una venganza.
Soy el odio de un hombre muerto en vida.
Soy la suma de años de dolor y de silencio y de rencor.

Hoy de la mano de la Editorial Alrevés tenemos el placer de compartir con vosotros el Premio de narrativa Ciutat de Vila-real 2018.

Tras un título que da mucho que pensar se quita la máscara un autor Pulp, Alberto Valle abandona su seudónimo de Pascual Ulpiano para presentarnos Soy la venganza de un hombre muerto.

Esta historia se centra en cuatro tiempos marcados por los años 1952, 1968, 1981 y 1991, todo empieza con un macabro asesinato y el cruce de vidas de varios personajes que irán evolucionando a la par de la ciudad de Barcelona que evoluciona marcada por hechos reales y que acaba transformándose en un personaje más.

Guillermo Arganda es un policía que intentará hacer encajar las piezas del primer crimen y perseguirá la sombra de un posible asesino, una persecución a la que se nos invita con una narración en primera persona aunque el interlocutor va variando así como los diversos puntos de vista de los personajes secundarios que crean una historia coral con muchos destinos que se irán cruzando con giros argumentales inesperados.

Estos personajes ficticios se verán reforzados por personajes reales de cada época, hecho que les dará más solidez y a su vez nos mostrará cómo irán cayendo en una decadencia cíclica.

Entre todos ellos destacará Miguel Morera, un personaje que iremos desgranando poco a poco y que descubriréis a medida que avanza la lectura.

Me ha sorprendido la prosa del autor, hasta el momento no había leído nada suyo, en sus palabras fluye la crudeza, dureza, oscuridad y cierta violencia que llega a descolocar o turbar al lector dejándole con ganas de seguir leyendo y a su vez con la piel de gallina en otros momentos.

A su vez la historia es lineal y confluye en ella notas policiales, cartas y mensajes que dan pistas a los protagonistas y al lector, no hay oscuridad lo suficientemente profunda para esconder la verdad de sus palabras.

De la trama no voy a desgranar mucho más dado que sería todo un crimen destripar la oportunidad de leerla, pero me gustaría reflexionar sobre el título dado que la venganza por sí sola no se materializa, sino que necesita un brazo ejecutor y la pregunta que me surge es quien puede ser ese ejecutor y si realmente el muerto está muerto dado que en la contraportada nos presentan así la novela “Matar a un hombre es fácil, lo verdaderamente emocionante es conseguir matarlo sin matarlo”.

El autor está dispuesto a ajustar cuentas con sus personajes y con los lectores.


dimecres, 29 de maig del 2019

El fibló


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui ens retrobem amb Sílvia Soler, un valor segur en el panorama literari actual que sempre ens ofereix una nova aventura en la que les emocions juguen un paper principal.

A totes les seves obres hi ha aquell moment en que et sacseja les emocions i et posa contra les cordes i realment pocs escriptors treballen amb la sensibilitat humana d’aquesta escriptora. 

Destaquem de la seva bibliografia títols com “Un any i mig”, “L’estiu que comença”, “Un creuer fóra de sèrie” , “Els vells amics” i avui us presentem El fibló.

Us asseguro que no en sortireu impassibles!

En aquesta obra coneixereu a tres germans que malauradament perden als seus pares i hereten la casa familiar d’Alella on van créixer. En aquest punt decideixen anar-hi a viure i reconstruir l’espai, els seus lligams i els seus propis sentiments.

A vegades el passat torna per desordenar-nos i convidar-nos a millorar i a entendre qui som i perquè som com som. 

Tots som fruit de les nostres vivències, dels nostres records, del nostre passat i de com afrontem allò que ens passa.

La casa està força malmesa i mentre la van arreglant es donen temps per recordar, parlar, discutir, fer les paus...

La casa esdevé una protagonista ja que les seves parets amaguen els secrets dels dies feliços i les ombres dels dies tristos. La casa és companya de tota la seva vida i còmplice de les trapelleries.

Sembla que les pròpies parets i estances siguin testimonis de tot allò que anava passant a la família i es com si haguessin escoltat tot allò que callaven.

Els tres germans hauran de fer front a la reforma i al seu retrobar més sincer en que cadascun d’ells haurà de fer les paus amb el seu passat i amb els seus records per tal d’establir una germanor real i positiva.

Una novel·la sobre l’amor fraternal, sobre l’educació dels menuts i sobre el passat que es fa present al dia a dia.

Aconseguiran aquests tres remodelar la casa? Com serà la seva nova relació?

Només llegint aquesta joia que ens apropa Columna ho descobrireu i us asseguro que us enganxarà des de les primeres planes.

És intimista, reflexiu, esperançador i tot un cant a la vida!

No el deixeu escapar!

dimarts, 28 de maig del 2019

La última carta de amor


Por Ángela Sánchez Vicente

Hoy os recomiendo una nueva aventura de la aclamada autora Jojo Moyes. Seguro que muchos de vosotros la asociáis directamente al fenómeno editorial y cinematográfico “Yo antes de ti” pero su bibliografía tiene auténticos tesoros a parte de esta saga.

Títulos como “Uno más uno”, “La chica que dejaste atrás”, “París para uno”, “Yo antes de ti”, “Después de ti” y “Sigo siendo yo” demuestran que tanto en la saga como en los libros que tienen identidad por ellos mismos son un gran éxito debido a grandes historias de amor protagonizadas por chicas que se salen del cliché de las novelas románticas.

En la obra que hoy os presentamos, La última carta de amor, nos movemos en dos tiempos históricos. 

En un primer plano conoceremos a Ellie que en 2003 busca entre los archivos del periódico donde trabaja una idea para su nueva novela. Lo que encuentra y cautiva su corazón es una carta de amor de los años sesenta en que un hombre le pide a su amante que abandone a su marido.

Quizás como ella está viviendo una historia similar en su propia piel siente mucha intriga de cómo les fue a esos enamorados que se mandaban cartas.

A través de la misiva conoceremos a Jennifer, una joven que despierta en un hospital londinense con amnesia y no recuerda ni su nombre, ni a su marido ni el fatídico accidente que la ha llevado allí y que tras ser dada de alta encuentra una carta en su casa.

Las palabras de esa carta la movilizan y la invitan a recordar.

Las dos mujeres viven un amor clandestino y son víctimas de ellas mismas.

Es una obra en que el amor se muestra a la antigua entre cartas pero también muestra su esencia más pura.

¿Arriesgó Jennifer su vida para encontrar a su verdadero amor? ¿Qué fue de su vida?

¿Se atreverá Ellie a vivir su propia historia de amor? ¿Escribirá su gran obra?

Todos estos interrogantes se esconden entre las palabras que nos regala la autora gracias a la apuesta de Suma de Letras.

Una autora de best sellers con un éxito merecido y una bibliografía que emociona y a la vez añade un valor al género romántico.

Os invitamos a leer las primeras páginas y a que os adentréis en su mundo literario.