dijous, 20 de febrer del 2020

Les paraules inútils


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem un llibre de relats on la paraula impera i es convida a la reflexió sobre ella.

A Les paraules inútils trobareu una selecció dels millors relats d’en Marc Artigau i Queralt de la secció del programa radiofònic El món a Rac1.

Reconec que el vaig començar a fullejar i no vaig poder deixar-lo. 

És àgil de llegir, no cal seguir un ordre establert, està acompanyat per unes il·lustracions que ajuden a arrodonir el missatge i et deixen pensant.

La tasca d’escriptura d’en Marc Artigau i Queralt combina a la perfecció amb la tasca d’il·lustració d’en Miguel Gallardo per tal de crear un relat únic que a més de ser distret és una critica punyent i àcida als nostres dies, a la bellesa de la paraula, a la nostra quotidianitat i a un llarg etcètera d’ítems que es tracten en aquesta obra juvenil.

Paradoxalment el títol del llibre ens parla de les paraules inútils però l’autor aconsegueix amb la paraula crear petites fletxes que es claven a la fibra del lector creant emocions i sentiments.

Simples paraules i dibuixos de traços lleugers en negre i blau esdevenen els grans protagonistes d’aquesta meravellosa proposta.

Segur que tots ens veiem reflectits en un o altre relat, des de la senzillesa d’un vocabulari planer i sense masses pretensions però que busca la paraula exacte per deixar empremta en el lector.

Crec que és un llibre ideal per al públic juvenil ja que estem acostumant-los a grans sagues plenes de màgia, a grans obres en mons fabulosos però sovint en la seva construcció del seu gust lector oblidem omplir el buit que hi ha en la secció més reflexiva i crítica.

Aquests relats els mostrarà una fotografia a color del món on viuen i els ajudarà a veure determinades coses que en la roda del dia a dia no veiem ni els adults.

És una obra altament addictiva, amena, distreta... i presentada d’una manera suggerent.

Què més es pot demanar?

De nou gràcies a Fanbooks tenim entre mans una obra per als adolescents que els tracta amb respecte, valorant les seves inquietuds i sortint dels cànons preestablerts i trillats.

No el deixeu escapar! 

Us en fareu fans!