dijous, 20 de desembre del 2018

Anaïs sota les voltes


Per Àngela Sánchez Vicente

Poques novel·les actuals t’acaronen i et toquen la fibra emotiva d’una manera tan subtil com Anaïs sota les voltes.

El llibre va caure a les meves mans per la gentilesa de l’autora i al anar-lo fullejant, no sé com ja havia llegit un grapat de capítols i vaig decidir gaudir de la lectura.

En aquesta obra coneixerem a la Jana i no ens costarà gens fer-nos-en amigues. Aquesta jove barcelonina arriba a Ciutadella per fer una investigació sobre la vida i l’obra de l’autora francoamericana d’origen català Anaïs Nin.

La seva arribada a la casa familiar li ha sacsejat el calaix dels records i sense voler ha obert ferides que encara tenia que guarir. Aquest viatge sense cap mena de dubte no la deixarà indiferent sinó que la convidarà a créixer, a descobrir secrets del passat i a reconciliar-se amb ella mateixa.

La investigació la obligarà a mirar al passat i a trobar algun retall de la seva família que desconeixia per complert i que li canviarà les seves estructures i la manera en la que veu com és la seva vida.

Només amb la veritat es pot construir el present i encarar el futur.

El títol de l’obra i de l’obra de teatre que va desgranant són tan simbòlics que sembla mentida que pugui existir una obra tan rodona i per això no us en desvetllarem res per tal que pugueu descobrir els seus encants per vosaltres mateixos.

La seva autora, la Maria Vilanova i Vila-Abadal ha fet un gran treball a l’hora de construir la Jana doncs té una evolució emocional i psicològica impressionant.

A més d’un teló de fons descrit amb detall i una trama que es desenvolupa lentament per tal que copsem cada matis ens ajuda a valorar aquesta narració com una gran obra.

És sensible, directe, emotiu, intimista... Té els ingredients perfectes per ser una gran obra. 

Són d’agrair aquestes novel·les que son bones sense fer massa soroll, sense masses pretensions però que neixen de l’amor incondicional d’una gran amant de les lletres.

És dels llibres ocults a les biblioteques que s’han de descobrir i gràcies a Voliana Edicions en teniu la oportunitat.

Aneu al seu encontre!

La Jana, l’Anaïs i un misteri us esperen!