dissabte, 11 de maig del 2013

Star Trek. La nueva generación a bordo del U.S.S.Enerprise

Sou frikis o sou trekis?

Si començo aquesta ressenya amb aquestes paraules: “L'espai, l'última frontera. Aquests són els viatges de la nau estel·lar Enterprise, que continua la seva missió d'exploració de mons desconeguts, descobriment de noves vides i de noves civilitzacions, fins arribar a llocs on ningú ha pogut arribar” i heu reconegut en la vostra ment la veu del Capità Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), sabreu que m’estic referint a Star Trek: la nova generació (algunes vegades abreujada ST: TNG o TNG). Sèrie mítica dins l'univers de Star Trek. Situada al segle XXIV, estrenada el 28 de setembre de 1987 amb l'episodi pilot “Trobada a Farpoint”, i va arribar a la seva fi el 23 de maig de 1994, amb l'episodi “All Good Things”.

Els episodis seguien les aventures de la tripulació del USS Enterprise (NCC-1701-D), una nau classe Galàxia. Com a nau insígnia de la Federació Unida de Planetes, l’Enterprise estava dissenyada per a l'exploració i la diplomàcia, però preparada per a la batalla. El seu capità és el conegut i carismàtic Jean-Luc Picard, molt més intel·lectual i filosòfic que el típic protagonista d'una sèrie de ciència ficció.

El món treki és molt bast i segueix molt viu, Grijalbo Ilustrados acaba de treure a la venda el magnífic llibre “Star Trek. La nueva generación. A bordo del U.S.S.Enterprise NCC-1701-D” que va acompanyat per un cd amb el qual podrem agafar-nos de la ma de Denise i Michael Okuda i descobrir les meravelles de la nau Enterprise com si fóssim a dins, una visita virtual en la qual podreu seure a la cadira del capità, ser teletransportats, visita les instal·lacions mèdiques, els passadissos, la coberta 10 i la zona de carrega, per fi semblarà que poseu un peu en la millor nau de la Federació.

Una edició de luxe on l’efecte que tenen els seus autors es plasma en cada detall, en cada explicació i fins i tot en l’organització. Això no ens pot sorprendre tenint en compte que formaven part de l’equip responsable de l’escenografia, els efectes especials i l’atrezzo a la sèrie.

Només obriu la portada us sentireu com l’avar de Molière, anireu descobrint detalls que potser us havien passat per alt o curiositats com d’on ve el nom d’Enterprise. Us retrobareu amb les races alienígenes com els Ferengi, els Klingon o els Borg. Amb desplegables en alta qualitat descobrireu tots els racons de la nau, a més de pàgines dobles centrades en punts neuràlgics

de la mateixa i els personatges que hi acostumaven a treballar-hi, veureu el pont principal amb els seu capità acompanyat del Comandant William T.Riker, la Consellera Deana Troi, el jove Wesley Crusher, l’oficial tàctic Worf i el Tinent Comandant Data, també podreu gaudir d’una visita a Enginyeria principal amb Geordi La Forge, la Infermeria amb la Doctora Bervely Crusher o la sala de transportadors on he trobat a faltar al Cap O'Brien. Pel meu gust el millor són la Coberta 10 amb la Guinan i la Holocoberta, on gaudíem de personatges de la Terra com Sherlock Holmes o podíem acompanyar en Dixon Hill, un detectiu encarnat pel capità que resolia misteris a San Francisco, a la Terra del segle XX.

Un retrobament que els trekis trobem indispensable i una bona oportunitat d’introduir-se en el món d’Star Trek per a tots aquells que no s’han atrevit fins ara a descobrir que ens depararà el demà i que s’amaga encara rere la última frontera, l’espai.

Benvinguts a l’aventura.