La gastronomia és l'art i tècnica
de preparar els aliments
per tal que siguin més nutritius, més agradables de menjar, així
com més atractius i desitjables.
Per aquells que gaudeixen del paladar us proposem:
La cuina de la meva mare és
un llibre de cuina però alhora és un retrat familiar, un llegat que passa de
pares a fills a través del treball, l’esforç i la revisió de les tradicions per
adaptar-les als nous temps.
En aquest receptari editat per Columna, en Joan Roca fa una recopilació de les receptes més meravelloses de la
seva mare, la Montserrat, de la que han après tant ell com els seus germans
Josep i Jordi entre els fogons d’El celler de Can Roca.
Reconegut amb tres estrelles a la guia
Michelin i recentment reconegut com el Millor restaurant del món fa que en Joan
vulgui tornar a les seves arrels, a la cuina de casa, a la família i al caliu.
Receptes més que fàcils, assequibles
per als amants dels fogons, que farà que la cuina de casa es vegi enriquida amb
el toc de la família Roca. La cuina no deixa de ser transformació constant, un
plat casolà mai té el mateix gust depenent de la mà que el fa, encara que tot
el procés sigui idèntic.
També a labutxaca.
També a labutxaca.
Presumeix de vins és una
guia didàctica sobre tots aquells temes que tenen relació amb el món del vi,
des de les denominacions d’origen, les ampolles, les copes, les temperatures a
servir, les combinacions amb els plats, la verema, moltes llegendes urbanes i
moltes situacions quotidianes.
Edicions labutxaca
ens ofereix una guia didàctica molt acurada per aprendre de manera senzilla
unes nocions bàsiques d’enologia i de saber fer. També el podeu trobar a Columna.
Quantes vegades heu intentat descriure un vi? Quantes
experiències estan relacionades amb una bona copa de vi? Quin és el sabor que
us transporta a un moment determinat i no aconseguiu retrobar-lo?
Objetivo: Cupcake perfecto ¿Qué
puede ser más dulce que un cupcake con una buenísima buttercream y una
decoración espectacular? Pocas cosas se me ocurren.
Además
de mostrarnos una selección de 50 recetas nos enseña las herramientas que ella
considera indispensables para elaborarlos así como los ingredientes principales
que se irán repitiendo en las recetas. Los
trucos para repartir la masa, descorazonar las madalenas y las decoraciones a
manga y fondant son claros y asequibles si sigues sus consejos.
Un
recetario moderno, donde podemos aprender y disfrutar de este boom pastelero
con el acompañamiento de una autora cercana y con voz de amiga.
El país Aguilar nos ofrece este volumen a la vez que
ha seguido el recetario de tartas, esperemos que este éxito no pare y podamos
disfrutar de más recetas e ideas de esta extraordinaria y joven apasionada del
dulce. Recordad, tambien podeis encontrar Objetivo: tarta perfecta.
La cuina japonesa del kabuki es pot descriure com "Una
vivència gastronòmica és rodona quan aconsegueix activar els nostres tres
cervells: el primari o animal, el mamífer o sensorial i l'humà o espiritual.
Moltes de les experiències gastronòmiques més gratificants les he viscut al
Kabuki de la mà de Ricardo Sanz i el seu equip, que aconsegueixen arribar a
estimular tant els meus records com les meves il·lusions amb una cuina plena de
puresa, elegància i equilibri. El coneixement de l'heterodòxia japonesa que
posseeix Ricardo, juntament amb la seva creativitat mediterrània, fan de la
seva cuina una fórmula única". Columna.