dimecres, 8 de maig del 2013

Colorado Kid



Situeu-vos al porxo d’una idíl·lica caseta blanca que amaga rere les seves portes les entranyes del diari local, “The Weekly Islander”,  d’una petita illa de la costa de Maine on tothom sap la vida dels demés  i qualsevol xafarderia es pot convertir en la noticia de la setmana o fins i tot del mes.
Els nostres narradors són un triangle força inusual però vivaç, enginyós,  amb un esperit jove i curiós. Us presentaré a en David, un home de seixanta-cinc  anys encisat pels detalls de les histories i amb un ull fotogràfic que busca les ombres entre el blanc i el negre, també coneixereu en Vince, un vell murri de noranta anys que manté un esperit adolescent i una ment molt desperta, i per acabar coneixereu la Stephanie, una estudiant de periodisme que està fent les practiques al diari i en ella es fa plausible l’ideal dels seus dos companys àvids d’explicar histories i d’ensenyar a persones amb ganes d’aprendre. Podríem considerar que en David i en Vince són el reflex de l’autor, Stephen King, a la novel·la mentre que l’Stephanie seria la veu del lector. Aquest s’identificarà amb ella de seguida, les seves preguntes seran les seves i cadascú haurà d’obtenir les seves pròpies respostes al misteri de “Colorado Kid”.
La historia que serveix de fil conductor és la mort d’un home jove, un desconegut, un misteri que s’amaga rere les investigacions que van fer fa vint-i-cinc anys en David i en Vince ajudats per un graduat en medicina forense i un jove policia en practiques. És la idea del misteri sense resoldre la que manté amb prou feines la curiositat a ratlla, mentre pàgina a pàgina anem descobrint tot un entramat d’històries locals misterioses, a quina d’elles més rocambolesca que l’anterior, descobrireu els misteris de “les llums costeres”, la historia del “Pretty Lisa”, “Els Mormons errants” o “L’enverinament de Tashmore”, us asseguro que anar de pícnic no serà mai més el mateix.
Si volguéssim definir tota la novel·la mai seriem tan precisos com l’autor que en va dir “Colorado Kid té les virtuts de les velles histories de suspens. Aquí és on vaig començar, i estic encantat de tornar”., que podríem afegir sobre un home que ha guanyat la Medalla de la National Book Foundation, o el Master Award, que atorga la associació Mystery Writers of America. 
 
L’Editorial Debolsillo ha publicat en exclusiva aquesta novel·la. Una novel·la que ha servit de referència al canal syfy per l’emissió de la sèrie  "Haven"