dijous, 15 de desembre del 2016

Twin Peaks. La història secreta



Rondaven els principis dels anys noranta quan vàrem ser testimonis d’una de les primeres series de televisió que aixecava autentica passió. Molts vàrem fer el primer viatge als Estats Units per calçar-nos les sabates de l’agent de l’FBI Dale Cooper per descobrir qui va assassinar la Laura Palmer, una jove estudiant de secundaria al poble de Twin Peaks (Washington).

Una sèrie que va comptar amb dues temporades i que l’any que comença retornarà a les pantalles vint-i-cinc anys després per donar una conclusió definitiva al cas.

Però, els més afortunats i seguidors de la sèrie us podeu fer amb La història secreta de Twin Peaks que ens ofereix Columna, i signada per Mark Frost, un dels seus creadors.

Aquesta novel·la es presenta com un ésser més viu que mai, un recull de totes les dades, informacions, informes de les diferents agencies del govern i les notes del propi agent Dale Cooper oferint-nos la oportunitat d’indagar i d’intentar esbrinar allò que realment va passar i el que pot passar a partir d’ara.

Un dossier que fila d’apropar-nos a la propera historia partint de la original i posant-nos en situació, un cas que es va considerar tancat però que sembla que ressorgeix de les seves pròpies cendres.

Pels amants de les series i el culte a tot allò que les envolta és molt important la presentació, el maquetatge, l’estructura, tot forma part d’un univers marcat per una historia que els ha captivat, emocionat o fins i tot estressat, però que lluny de quedar relegada en la seva memòria sempre busquen allò més especial que pot ampliar la seva col·lecció.

El format d’aquest volum és excepcional, tapa dura, amb faixa il·lustrada, pàgines amb reculls de diversos documents cada un amb la seva tipologia de lletra, fotografies de l’escenari, dels personatges, de les proves que van rodejar el cas... Si no estigues enquadernat i ens el presentessin com un blog de fotocopies grapades diríem que és com un dossier policial.

Una lectura pels amants de la novel·la negra que deixa un regust amarg a la boca en acabar amb una paraula “SOCORS”...

Només un consell, recordeu que els mussols són més del que semblen i que s’ha de mirar sempre a la foscor per descobrir que s’hi amaga.

El següent capítol l’haurem d’esperar via sèrie de televisió. Però per anar obrint boca us deixo les primeres planes del dossier, recordeu que és TOP SECRET i no deixeu que ningú més ho llegeixi.