dilluns, 24 de març del 2014

L'afer marsellès



Una de les darreres obres que ens han colpit i ens han fet sentir la màxima llatina de “Homo homini lupus est” a flor de pell és L’afer marsellès.

Una novel·la vital, actual, àgil i molt propera als lectors per el context social i temporal en que es situa. Les lletres de la M. Mercè Cuartiella brollen de manera espontània i desenfadada construint una historia genial, teixida amb molta dedicació i amb infinitat d’emocions humanes retratades fins als confins més recòndits. 

La nostra nova amiga i protagonista, la Mei, es veu obligada a tornar la seva vida passada després del trencament de la relació amb el seu marit. 

Aquest fet que sembla innocent es capgirarà quan descobreixi que el seu barri, els seus antics amics i coneguts i, sobretot, la seva germana han canviat durant tot aquest temps i semblen disposats a portar-la pel mal camí.

La Mei és una dona tranquil·la, activa, però que en aquests moments necessita refugi i els braços de la seva germana Sònia potser no són els més adequats. La Sònia pensa que és una figa flor, una dona que no ha acabat de créixer i s’atipa de les seves febleses.

Ambdues germanes tan antagòniques es veuran embolicades en una sèrie d’esdeveniments que les sorprendran i les obligaran a prendre decisions extremes i a fugir.
Fugir de què? Perquè? Com? 

Moltes preguntes us vindran a la ment però plana a plana anireu descobrint l’emocionant aventura als marges de la llei. Un viatge físic i introspectiu que les canviarà per sempre vestint-les amb nous somriure’s i dotant-les d’una nova visió.

De la mà d’Amsterdam podem gaudir d’aquesta apassionant lectura de llums i obres, de positiu i negatiu on no tothom és el que sembla doncs encara que pensem que és entre humans que ens humanitzen, l’home és el pitjor enemic per la pròpia espècie.

Si deixem en una illa llavors d’un fruit i tornem al cap d’uns anys trobarem flors, si deixem dos animals de la mateixa espècie trobarem cries, vida nova al cap i a la fi, però si deixem a dos humans de ben segur que només en trobarem a un o bé a cap. 

Quina és la naturalesa de l’home? 

Llegiu aquesta apassionant aventura de l’autora guanyadora del Premi Llibreter 2012 i us coneixereu més. És una novel·la que no us deixarà impassibles... a menys que sigueu de pedra!