dimarts, 18 de gener del 2022

Herois de la natura

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us convidem a seguir invertint en obres que enriqueixin als menuts de la casa amb coneixements i alhora els ajudin a crear un vincle amb la lectura i a construir el seu propi gust per les bones lletres.

Pels amants de la natura i per a tots els nanos volem ajudar a transmetre la idea de la cura vers el planeta Terra i Herois de la natura és una opció més que encertada.

A través de 20 persones catalanes que han millorat el nostre entorn veuran d’una manera global allò que aquests protagonistes han estudiat, proposen i pretenen que els demés fem per tal que la mare terra ens segueixi cuidant.

Ara ja notem el canvi climàtic d’una manera acusada i tot i que reciclar, deixar de fer servir plàstic, donar una segona vida als materials, fer un ús responsable dels recursos, passar a energies netes i un llarg etcètera son grans iniciatives que sumen cal anar cap a una revolució més important que reporti un impacte positiu molt més visible.

Hem maltractat entre tots massa la terra i ara cal guarir-la i aquestes personalitats ens ajudaran a obrir debat a la educació informal al si de la família.

I si a casa tenim a la persona 21 que ajudarà a canviar el món?

En Joan de Déu Prats ha reunit en aquesta obra a en Rafael Puig i Valls, en Benet Viñas, en Pere Casaldàliga, l’Eudald Carbonell, l’Araceli Segarra i a la Carla Zaplana entre d’altres per parlar dels temes que ells han viscut i estudiat en primera persona.

Capítols breus i amb informació clara i concisa que ens ajuda a veure en quin punt està la Terra en diversos àmbits.

El clima, l’alimentació, els fenòmens atmosfèrics, l’evolució humana, el respecte pels éssers vius i molts més temes es donen cita en aquesta obra de gran format i amb unes il·lustracions de la Gemma Capdevila que retraten de manera molt fidedigne als protagonistes i allò que estudien.

De nou Cossetània ens mostra una obra amb la que els nanos es poden entretenir, llegir, aprendre i alhora remoure consciencies cap a un món millor.

Ells són el futur i els que poden abanderar una revolució des de casa seva des dels petits gestos del dia a dia.

Molts “poquets” repetits amb constància fan un gran canvi.

Us hi animeu?

No defalliu i lluiteu per un món millor!

Entre tots podem millorar el nostre entorn.

És un esforç que val la pena!

Està a les nostres mans!