diumenge, 22 de desembre del 2019

La piràmide de fang

Avui ens retrobem amb el gran Andrea Camilleri i la seva darrera novel·la titulada La piràmide de fang i protagonitzada novament pel comissari Montalbano, el seu fill literari.


Cada novel·la és una nova aventura que no us podeu perdre i en aquest cas és un nou misteri que només ell i el seu protagonista poden desentramar.

A Vigata, la ciutat que només ell pot descriure plou, plou, plou i plou. És un esdeveniment estrany doncs a la zona més aviat abunden els dies de sol per assaborir un bon vi a la platja o degustar uns cannolis a una terrassa de la plaça.

Tanta pluja ha fet que es descobreix el cos d’un home que només duu els calçotets i el que sembla una samarreta vella. Una mica apartat del cos apareix una bicicleta tota enfangada.
De què fugia mig despullat sota la pluja i en bicicleta?

Aquests són els interrogants que martiritzen al comissari que sempre vol eludir les seves obligacions però alhora no pot suportar la intriga ni deixar escapar als dolents.

Tot apunta a una infidelitat però la seva ment es desplegarà al màxim per tal de no deixar-se cap detall ni cap pista per seguir en un cas que cada cop genera més interrogants.

Amb la bona feina de traducció d’en Pau Vidal i l’aposta de labutxaca per aquest gran novel·lista podem gaudir d’una nova obra per completar la seva extensíssima i creixent bibliografia.

Sense cap mena de dubte és un clar successor dels grans novel·listes del gènere detectivesc i del món de la investigació, és més, Andrea Camilleri ja és un nom reconegut i que val la pena llegir-lo.

Per aquells que li agafeu afició, podeu trobar títols com  El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, Joc de miralls, Un dissabte amb els amics, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte, Una escletxa de llum, No em toquis i La dansa de la gavina.

Voleu saber què s’amaga sota el fang?

Només llegint-lo arribareu a la veritat!