dimarts, 26 de gener del 2016

After. Abans d'ella



Abans d’ella hi havia el buit.
Abans d’ella res no tenia sentit.
Abans d’ella no sabia el que era l’amor.

Quan ja tots donàvem per acabada la historia d’en Hardin i la Tessa, Anna Todd torna a l’atac per explicar-nos allò que no sabíem, els detalls més rellevants de la seva historia i el que el futur els depara a la parella estrella de la literatura juvenil d’aquest any. 

Si no heu llegit la saga After, jo us recomanaria que no comenceu per aquest volum encara que vingui numerat com a volum zero i seguiu la saga per ordre “After”, “After, en mil bocins”, “After, ànimes perdudes” i “After, Amor infinit

AFTER. Abans d’ella és com un diari on es recopilen les dades més importants de la seva historia.

Aquest volum està dividit en tres parts, la primera s’amaga sobre el títol “Abans” i en ella l’autora ens explica la vida dels nostres protagonistes i els seus amics abans de trobar-se a la Universitat, allò que els marcarà per ser com són i aquells petits secrets que s’amaguen en ells i desitgen sortir a la llum, aquesta part la podríem llegir al principi de la saga, però si ho fem al final descobrirem allò que fa de cada personatje qui realment és.

La segona part d’aquest volum s’amaga rere “Durant” i en aquestes planes en veu d’en Hardin ens retrobarem amb la historia que l’Anna Todd ja ens ha anat explicant en els seus títols anteriors de manera resumida recollint allò que els va marcar més com a parella.

La tercera part d’aquest volum s’amaga rere “Després”, part inèdita on descobrirem que els depara al futur a la nostra parella i a alguns dels seus amics. En aquesta part descobrirem com aquell noi rebel i tatuat i aquella noia que semblava que no havia trencat mai un plat han aconseguit crear allò que realment volien.

Finalment hi trobarem un regal on l’autora ens parla d’ella, de la seva vida com escriptora, la seva vida personal i l’amor.

Columna ens regala un punt en l’infinit d’aquesta gran historia d’amor, de descobriment i de ressorgiment. Un fenomen wattpad que ha encisat a milions de lectors i que aviat arribarà a la gran pantalla amb Paramount Pictures.

Molts us preguntareu si aquest volum no és més que una manera d’allargar el xiclet de la historia, reconec que la part on recordem la historia que ja coneixem podria ser una mica més amplia com no ser-hi, però aquest fet queda compensat amb l’abans i el després d’uns personatges que tot lector acaba sentint com a amics seus, amb excepcions per descomptat.