dijous, 30 de maig del 2013

El libro de la elegida

Benvinguts al món de la saga Vanir de la mà d’una autora de casa nostra, Lena Valenti i d’una editorial que fa mans i mànigues per apropar bona literatura a preus molt assequibles, l’Editorial Debols¡llo.

Per aquells que no heu llegit les entregues anteriors us faré cinc cèntims de l’estructura troncal en general. Davant vostre s’obra un món fantàstic ple d’essers sobrenatural. Coneixereu els vanirs, éssers immortal creat pels déus escandinaus  Njord, Frey i Freyja per protegir els humans dels que no han sabut resistir-se a la set de sang i poder, i d’altra banda els berserkers, guerrers d’Odin per protegir la humanitat de la resta d’essers sobrenaturals. Els essers més perillosos i letals en el món són els humans. Resulta ser que els menys preparats, el que no posseeixen dons, poden arribar a ser els més cruels i despietats.
 
La saga comença amb “El libro de Jade”, “El libro de la sacerdotisa” i amb el que tenim a les nostres mans “El libro de la elegida”, i continua amb diversos títols més, per fortuna dels seus lectors. És una novel·la lleugera, sensual, dinàmica, ràpida de llegir on els elements fantàstics s’arrelen per primera vegada amb les tradicions i la cultura celta.
 
Els personatges estan força marcats tant per la tradició com per l’ambient on viuen, no se com s’ho fa Lena Valenti, però enllaça a la perfecció els diversos personatges i el seu tarannà de manera que a part de la història que et trobes a les mans comença a filar la propera entrega deixant entreveure, només una mica, el següent personatge que ha d’evolucionar i regalar al lector una propera aventura, en un món fictici i màgic. És una gran explicadora de contes, et deixa amb la mel als llavis i esperant la següent entrega.
 
Reconec que tot i ser una saga és poden llegir de manera individual, encara que perden intensitat, o començar per un títol en concret, encara que jo prefereixo recomanar començar pel principi i anar fent camí. 
És la millor manera d’entrar en un món on les queixalades queden a raó del dia.
 
En aquesta entrega els protagonistes són la Daana i en Mewn, dos vanirs que des de la infància han estat lligats l’un a l’altre però que s’han mantingut separats trencant-se el cor durant més de dos mil anys, mentides, retrets i secrets els allunyen fins l’extrem que només la veritat i un perdó absolut els donarà la clau per seguir amb el seu destí, el de l’escollida i el del sanador. Dos personatges que lluitaran en la guerra entre el bé i el mal aconseguint sortir de la seva pròpia foscor per fer brillar el seu poder als ulls dels demés.

Sense oblidar en Cahal, el germà d’en Mewn que és segrestat per humans que tenen la intenció d’experimentar amb ell i torturar-lo, els clans s’uniran per salvar-lo i protegir el món, amb un final obert on l’autora deixa obert el camí del futur d’en Cahal que segur es desenvoluparà e un proper volum.

Podreu esperar a ser seduïts per la màgia del moment?