dimecres, 30 de desembre del 2020

Capgirat

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem un conte que des de la seva simplicitat ens mostra una nova òptica i un missatge molt reflexiu i profund.

A Capgirat ens trobarem amb la Caliua, una gata que tot i haver estat trapezista al circ és molt poruga i s’amaga quan hi ha estranys.

Un dia el món va trontollar i tot va quedar capgirat... la gent seguia amb la seva vida però amb desconcert i coses perdudes.

Entre les coses perdudes aquell dia hi ha la Caliua.

La seva mestressa no pot més amb el misteri i la busca a tort i a dret però segueix sense trobar-la, ni a les caixes de cartró on s’amagava quan tenia por... Res, la Caliua no apareix.

Mentre pregunta pel veïnat s’adona que a un noi busca a la seva esposa, que uns altres busquen a l’avi i així un llarg etcètera.

Tot fins que la seva inquietud i set de noticies la portarà a parlar amb un gat seré de mirada tranquil·la i aquest li va dir que només calia canviar la mirada i que el món sempre havia estat rodó. Sense donar-li torn a rèplica o a preguntar-li més va fugir i ella decidida es va posar a fer la vertical fins que en un racó va trobar a la Caliua.

Aquesta obra escrita magistralment per l’Alba Dalmau cercant les paraules correctes i ampliant el seu significat amb la tasca d’il·lustració à càrrec de la Cinta Vidal on imperen els colors, les formes circulars dels escenaris i unes línies de moviment combinades amb la passivitat dels rostres encara donen més significat i reflexió al missatge que se’n pot extreure.

Estem vivint un any de canvis i potser nosaltres també hem de ser el canvi que volem veure reflectit en el món.

Ja sabeu, només ens cal canviar el punt de vista!

Us hi animeu?

De la mà de Bindi Books teniu en gran format aquest conte que amaga grans significats per a menuts i grans.

És una obra complerta, bella i amb la capacitat de deixar-te pensant.

No en surts il·lès i d’això és tracta la bona literatura!