dimecres, 9 de desembre del 2020

La ciutat de vapor

Per Àngela Sánchez Vicente

No havia pensat mai en escriure una ressenya d’un llibre pòstum d’en Carlos Ruiz Zafón.

Realment el sentiment és estrany quan un mestre de la literatura que ha creat un llegat bibliogràfic tant important i ha captivat a la critica així com al públic lector i pensar que la seva ploma ha deixat de narrar histories.

Històries que narrava des de la humilitat, des de les descripcions d’espais coneguts envolcallant-los de màgia i misteri per tal que la trama resultés tan atractiva que crees una certa addició en el lector.

El seu respecte i la seva voluntat i art de crear histories de grandíssima qualitat protagonitzades per gran personatges ens crea una certa nostàlgia de quan vàrem descobrir el seu increïble talent per narrar i alhora al reconèixer que els seus textos seran eterns per les generacions futures.

El llegat bibliogràfic que deixa a la terra donarà que parlar i admirar durant segles. És un mestre i se li ha de reconèixer.

Per això mateix, pensar que estàs llegint darreres paraules fa mal alhora que sembla com un regal pòstum al seu fidel públic lector que ell tant apreciava.

A La ciutat de vapor descobrireu Tots els contes.

Contes que casen amb les seves principals obres i d’altres més universals que de nou ens mostren la seva grandesa com a escriptor.

Òbviament no us desvetllarem el contingut però si us animem a que el llegiu ja que és un afegitó essencial per als seus seguidors incondicionals i uan convidada a la descoberta de l’autor per aquells que encara no heu gaudit d’obres com l’aclamada saga El cementiri dels llibres  que inclou les obres L’ombra del vent, El joc de l’àngel, El presoner del cel i El laberint dels esperits o altres obres com la trilogia de la Boira que conté El príncep de la boira, El palau de mitjanit i Llums de Setembre o obres úniques com Marina.

Gràcies a Columna podem completar la bibliografia d’aquest gran autor que ja forma part dels grans mestres de la literatura espanyola i alhora recuperar els seus grans èxits.

És un paler la seva lectura i la seva descoberta.

No ho penseu més, per als amants de les bones lletres és una oportunitat ideal per retrobar-se amb el seu talent.

És immens el seu llegat i és etern.

Descobriu-lo!