dilluns, 17 d’agost del 2020

La Mulassa


Per Àngela Sánchez Vicente


Patim, patam, patum, avui tornem amb el Patufet!

Com a lectors i com a mestres aquest costumari de El Patufet i les tradicions catalanes ens té realment sorpresos per la seva capacitat didàctica, lúdica i senzilla que es reinventa amb cada nova entrega.


Si els heu de descobrir o si ja heu gaudit de títols com Fem castells!, Tocats pel bolet, Temps de castanyes, Caga tió!, Els tres Reis d’Orient, Ens disfressem per carnaval, La calçotada, Sant Jordi i el drac, Fem una mona de Pasqua, La nit màgica de Sant Joan i el llarg etcètera que ja us hem recomanat no us podeu perdre la nova entrega que ens regalen els seus autors.

Avui coneixerem a La Mulassa, la bestiola de la festa popular que no balla perquè té un problema que el Patufet i els seus amics descobriran i arreglaran amb el seu enginy!

Què li passa a la Mulassa que tot i ser festa major i tenir al públic als seus peus no balla i està trista?

El Patufet tan observador com sempre li diu a tan noble bestioleta que li digui perquè està trista. 

Amb la seva resposta veuen que la situació és ben fàcil d’arreglar... Li falta un cascavell! 

On pot estar? Ha caigut a terra? Algú li ha pres?

Allunyats de la plaça troben un racó on uns quants juguen amb un objecte brillant i sonor. Espereu! És el cascavell de la Mulassa!

De nou en Roger Roig i l’Hugo Prades ens mostren a través de tan insigne personatge i la seva colla com el treball en equip, l’ajuda i els valors nobles solucionen molts problemes.

Aquí tenim a la Mulassa ja feliç i al poble encara més gaudint del seu ball impressionant.

I no se’ns ha passat el detall que un personatge porta mascareta. Molt bona idea i subtil per si volem seguir treballant el tema de la pandèmia amb els menuts i el que es pot fer per anar tots més bé.

De la mà de Cossetània Edicions sumem un nou títol a aquesta col·lecció tan bonica i tan útil per a l’educació informal dels nanos!