divendres, 22 de març del 2019

Macondo Beach


Per Àngela Sánchez Vicente

Sabeu que admirem les lletres negres d’en Sebastià Bennasar gràcies a títols com “L’imperi dels lleons”, “La reina de diamants” i la seva amplia aportació al món del gènere negre en català però avui us el presentem en una vessant més innovadora tot i que no perd la seva senya d’identitat.

A Macondo Beach trobareu un seguit de relats breus en que el mar és el protagonista i el fil conductor.

En aquesta obra mereixedora del VIII Premi de narrativa marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2018 trobareu històries de solitud, de confusió, al·legòriques i algun toc negre que us encantarà.

S’ha de ser habilidós amb les lletres i la paraula per tal d’expressar i transmetre emocions amb poques planes però us asseguro que aquest premi és ben merescut i que aquesta obra és un tresor amagat a les llibreries que espera ser descobert.

Ple de matisos, de histories individuals, de metàfores, d’illes personals i persones illes ens transportarà a histories que ens atraparan de la mateixa manera que el salnitre s’enganxa als vaixells.

És un llibre acurat, treballat, molt ben lligat i amb els ingredients bàsics per encisar a tots els enamorats de l’olor de sal i de la brisa marina.

Si us envadaliu veient els vaixells i us perdeu contant onades aquesta és una gran aposta per vosaltres que podeu tenir entre mans gràcies a Cossetània.

Escriptors atrapats en platges atlàntiques que tenen molt a dir-vos, naufragis que no són ben bé el que semblen, illes de somnis i desitjos es donen cita en aquests relats tenyits del negre característic de l’autor.

No es pot demanar massa més que un grandíssim escenari, bones histories condensades en poques planes i una gran qualitat estilística.

A que espereu per embarcar-vos en l’aventura?