dimarts, 5 d’abril del 2022

El sistema solar

Ja som a l’abril, el nostre mes predilecte per la lectura i avui us volem fer una proposta engrescadora pels més menuts i no tan menuts de la casa. Un llibre que és molt més que un llibre, una porta a l’univers on els menuts podran aprendre sobre els planetes, les estrelles, les constel·lacions i més d’una curiositat.

El sistema solar que ens presenta Cossetània Edicions  ve signat per Irene Noguer Pérez i il·lustrat per Eli Gardiaz.

Si ven mirat sembla amb la seva portada el principi d’un viatge, amb un fons fosc veiem un nen astronauta en un coet i amb un gatet de polissó.

I la seva contraportada parla per si sola.

Sents curiositat per l’espai?

Sovint mires al cel i imagines què hi ha allà dalt?

Vesteix-te d’astronauta i viatja per l’espai tot descobrint les característiques més peculiars del nostre Sistema Solar, de la mà d’unes il·lustracions magnífiques.

Part de la meravella d’aquest petit exemplar és que no te un format típic i avorrit, és un acordió que es desplega i per una banda tenim els planetes sobre un fons negre de l’espai, tots somrients com a models, seria un pòster increïble per tenir a la paret  i per la part de darrera i sobre un fons clar tenim certes curiositats sobre cada un d’ells que els convidaran a voler descobrir molt més d’allò que hi ha però que no es veu, una aventura a la seva mà.

Com a mestra el trobo una eina molt didàctica ja que tot llegint i jugant poden aprendre molt d’un tema que sempre ha creat somnis i expectatives en els humans. Poden fer dibuixos, crear les seves pròpies aventures, tocar les estrelles amb les mans i qui sap si descobrir allò que encarà està ocult.

Qui fou la Laika? Que son els cometes? Quines constel·lacions hi han? Qui és el Deu Tritó? I en Galileu? Moltes d’aquestes preguntes conviden a fer-ne d’altres.

Teniu entre mans una aposta per obrir les ments i l’amor per les estrelles, l’astronomia i si l’aventura és compartida en família molt millor.