dimecres, 21 de maig del 2014

Un capvespre a París



En Nicolas Barreau ens convida a descobrir la seva ciutat, París, la ciutat de la llum i de l’amor, Montmatre, Le Consule, el pont Alexandre III, els llums dels seus fanals i les ombres dels seus carrerons, les seves terrasses obertes al carrer i un petit cinema que ressorgeix del passat per sobreviure a un futur ple d’històries per explicar.

Un capvespre a París és una historia emotiva, tendre i plena d’esperances, una novel·la on els sentiments estan a flor de pell i on el destí, les casualitats i pot ser l’atzar estan a punt per jugar una nova partida.

El nostre protagonista és l’Alain, el propietari del Cinéma Paradis, un espai detingut en el temps on les bones histories flueixen des de la pantalla cap als espectadors i on el lector podrà assaborir la millor historia d’amor, una que mai sortirà en la gran pantalla però que es forjarà a la fila disset d’aquest petit cinema.

L’Alain és un apassionat de les bones pel·lícules, però el negoci no va gaire bé, així que decideix obrir els dimecres a la nit amb el cicle “Les amours au Paradis”, on pel·lícules com Esmorzar amb diamants, Un americà a París, Orgull i prejudici, Casablanca i d’altres reuneixen a fidels del gènere i a una jove molt especial, una dona rossa que sempre porta un abric vermell.

El nostre protagonista està encisat amb ella i un bon dia es decideix a conèixer-la, el que no sap és que després d’aquell dia la seva vida canviarà per sempre. 

A la seva vida hi entren l’Allan Wood, un famós director de cinema americà i la Solène Avril, la musa d’aquell moment, volen rodar part de la seva pel·lícula “Tendres records de París” al seu cinema, però aquest fet tan sorprenent i meravellós coincidirà amb la desaparició de la Mélanie, la jove de l’abric vermell.

¿Casualitat?, ¿Destí?, ¿El costat fosc de la fama el canviarà?... L’Allain buscarà la seva Mélanie per tot París, el seu cor s’anirà trencant poc a poc a mesura que les seves pesquises no donen fruits i quan està a punt de defallir i perdre les esperances, una noticia mai imaginable el portarà a descobrir el motiu de la desaparició del seu amor.

¿La trobarà?, ¿La conquistarà?... El futur és incert i si voleu descobrir que ha sigut de la noia bonica de l’abric vermell haureu de visitar el Cinéma Paradis, on els grans amors traspassen la pantalla.

Una novel·la que sedueix, que convida a visitar París i a viure una historia d’amor profunda i complexa gràcies a uns personatges molt ben construïts, sòlids i amb àngel, i a una ciutat que pren protagonisme per ella mateixa.

Diuen que la felicitat sempre és com una petita illa deserta, doncs llavors aquest llibre és un oasi ple de sorra i amb un bri de vegetació que sobreviu amb esperança al dia de demà.

labutxaca ens regala en un petit format una novel·la que encisa i captiva, lleugera i planera, que atrapa al lector entre les seves planes i que es va transformant en un somni que tant de bo fos realitat. 

No espereu més i visiteu el Cinéma Paradis, aquesta setmana reposen “Cinema paradiso”, Coincidència?