dimarts, 14 de desembre del 2021

La cuina de la carxofa

Per Àngela Sánchez Vicente

Pels amants de la bona cuina i de l’alimentació saludable avui tenim un llibre ideal.

Gràcies a l’obra La cuina de la carxofa li podreu treure el màxim partit i suc a tan prestigiós producte que molts de nosaltres per desconeixement acabem fent només bullida, en crema o al forn si ens hi esmerem una mica.

Un producte tan bo i amb tantes propietats mereix ser present en receptes en que un es llepa els dits i pot apreciar els matisos de textures, sabors i colors.

De la mà d’en Pau Garcia Parajuá brolla una obra que és un tribut i un aplec de receptes amb la carxofa com a protagonista principal.

Aquí som bastant maldestres però reconeixem que amb la senzillesa que ho explica i sense complicar-se massa un pot fer més d’una recepta i menjar com un autèntic rei i obsequiar a la família amb receptes de restaurant.

La alimentació no hauria de ser mai avorrida ni repetitiva i aquesta obra és una gran mostra de com un producte pot ser clau en molts plats.

Gràcies a l’obra que ens ofereix Comanegra despertarem al “cuinetes” que viu dins nostre i acabarem creant receptes nostres amb la base que ens proporciona.

Des d’una gran introducció fins les receptes i tenint en compte el pròleg d’en Julià Guillamon i els elogis d’en Pere Sans i en Pere Tàpies podem gaudir d’una lectura única i pràctica.

A més és un llibre bonic de gran format i amb unes fotografies que destaquen la bellesa d’aquest noble aliment.

M’ha sorprès que moltes d’aquestes fotografies són en blanc i negre però em sembla una idea genial ja que l’espectador s’hi fixa més i encara pot veure més enllà d’una simple presentació.

Una obra indispensable que es basa en receptes actuals i clàssiques que es donen la mà per contentar des dels paladars més exquisits fins a ajudar-nos a introduir les verdures als menuts o als poc amants del verd.

Qui pot evitar tastar unes xips de carxofa? Qui no vol tastar un guisat d’aletes de pollastre, carxofes i salsitxes? Us ve de gust un remenat de carxofes amb patates i botifarra del perol o preferiu pollastre amb samfaina de carxofa?

Se’ns fa la boca aigua només de pensar-hi!

No ho dubteu i afegiu la carxofa a la vostra cuina i a la cistella de la compra!

El vostre paladar i la vostra salut us ho agrairan!