dimarts, 29 de març del 2016

Els més GRANS per als més PETITS



Avui us vull presentar les tres primeres entregues de la nova col·lecció “Els més GRANS per als més PETITS” de la mà de Cossetània Edicions.

Una col·lecció dedicada als menuts de la casa, on aprendran de manera divertida la vida i curiositats de personatges de la nostra historia, el text breu i concís, clar i entenedor ens ve signat per Marià Veloy i les il·lustracions són de David Maynar. Un tàndem que realment val molt la pena descobrir.

Cada llibret ens parla de la vida d’un personatge sense oblidar que els menuts els agrada fer seus els llibres i rere la part més didàctica trobaran el joc de les set diferencies, una sopa de lletres, un joc al estil de trobar Wally amb el protagonista corresponent i un joc de diferències.

Personalment com a docent m’han agradat molt. La primera entrega ens presenta en Gaudí.

Quan estudiava arquitectura, els professors dubtaven d’aquell noi nascut a Riudoms. Era un boig o un geni? El temps ha demostrat que, endut per la imaginació, Antoni Gaudí vivia als núvols, però des d’allà va fer coses que ningú altre ha aconseguit. Construir parcs custodiats per un drac, terrats vigilats pels elms de cavallers i una catedral que sembla un bosc de fades… Voleu conèixer els secrets de l’arquitecte català més universal? Aquí en teniu un tastet.



La segona entrega es centra en Jaume I.

Fa molt i molt de temps… Catalunya vivia temps difícils. Necessitava algú amb valentia i determinació, i un home va acudir al seu rescat. Aquest home era un rei, Dom Jaume, a qui avui el coneixem com Jaume I el Conqueridor. Gràcies a les seves polítiques, no només va allunyar els enemics del país, sinó que també en va eixamplar les fronteres. Va portar el català a Mallorca i València, i va fer que al Mediterrani hi onegés la senyera. Durant segles, els catalans n’han explicat les gestes generació rere generació, i ara arribat el moment que les expliquem als més petits.



I la tercera ens presenta en Dalí.

Cada matí, quan es llevava, Salvador Dalí es feia la mateixa pregunta: «Quines coses meravelloses aconseguirà avui aquest Salvador Dalí?». I tot i que hi havia qui el prenia per boig, la veritat és que va fer moltes coses meravelloses. No només va pintar quadres que avui s’exposen als museus de tot el món: a més, va tenir una vida d’allò més intensa. Es va enamorar perdudament, va tenir amics que van revolucionar l’art… i va triomfar a Hollywood. En voleu saber més? També en tenim un tastet per obrir boca.