Per Maria Valle Viña
Aquestes són
setmanes en les que molts hem aprofitat per entrar a la cuina i fer receptes
que mai hauríem pensat cuinar o hem aprofitat per rescatar antigues receptes
que feia molt que no cuinàvem. Nosaltres avui també us farem la boca aigua i us
parlarem d’una novel.la que endolcirà la vostra lectura.
Es tracta de “L’obrador dels prodigis” que ens
apropa l’Editorial Columna i que
està escrit a quatre mans per la Sílvia
Tarragó i en Christian Escribà.
Ens traslladem a
la Barcelona de 1926, la neu cau lentament sobre la ciutat el dia de Nadal.
L’Alba comença a treballar de cuinera per a una família benestant de Barcelona.
del passeig de Gràcia. Amb vint anys acabats de fer, ha aconseguit la feina gràcies a les habilitats culinàries demostrades servint en una casa del seu barri, a Sants. Aviat la seva peculiar forma de cuinar desperta l’admiració dels senyors, ja que les seves receptes van més enllà del gust i de la presentació. Amb els plats, l’Alba transmet la seva pròpia essència, sensitiva i creativa, de manera que arriba a canviar els estats d’ànim de qui tasta els seus plats.
Però l’Alba té un
gran somni, convertir-se en pastissera, per això en Mateu Serra, creador del
forn Serra, germen de la famosíssima pastisseria Escribà, esdevé la seva font
d’inspiració i aconsegueix treballar a la pastisseria com a dependenta.
Testimoni excepcional d’una època de canvis, la jove tindrà ocasió de demostrar
les seves aptituds, que la situaran més a prop de l’èxit del que mai no
s’hauria atrevit a imaginar.
El Christian
Escribà forma part de la quarta generació d’una saga de pastissers que va
començar el 1906 a la Gran Via de Barcelona. Fill d’Antoni Escribà, considerat
el «mag de la xocolata», va desenvolupar la carrera culinària entre París i
Barcelona, sempre amb la creativitat com a motor de les seves obres. Actualment
treballa al capdavant de tres establiments que són referents de la pastisseria
de Barcelona i l’Escribà Academy, un centre formatiu per preparar els futurs
pastissers.
Sílvia Tarragó va
ser llibretera durant catorze anys. És autora de la saga juvenil “Top Fairies” i de la novel·la “La veu del roure” entre d’altres. “Temps de llum”, un emocionant relat
que té com a rerefons mig segle de la història de Barcelona, va ser la seva
primera novel·la d’adults, que també podeu trobar ressenyat a la petita
llibreria.
“L’obrador dels
prodigis” es una novel·la que ens transporta al dolç món de la rebosteria, on
juntament amb els dolços hi trobarem passió, valentia i creativitat. Un repàs a
la història de l’emblemàtica pastissera i de la segona meitat del segle XX.
Aquí us deixo el
seu primer tastet.