dissabte, 13 de juliol del 2013

La mentira sagrada



Per Maria Valle Viña


Intriga, decepcions, amor, respecte, solemnitat, secrets, desconfiança, enigmes, creences, incerteses, interessos, fidelitat, fanatisme, poder, influències, pors, il·lusions, esperances, risc, deutes, justícia, fe, valors, assassinats, misteri, confiança, aliances, reflexió... són només algunes de les paraules que poden definir el llibre presentat per Suma de letras.

La mentira sagrada es una novel·la de ritme trepidant, ràpida i dinàmica, amb capítols curts i molt senzills de seguir i plens de misteris per resoldre. Un llibre que t’endinsa i explica molts fets sobre el cristianisme i les seves vessants i misteris, que a dia d’avui acompanyen a aquesta religió. 

La novel·la es mostra geogràficament entre Roma, Londres, França i Jerusalem. Ens presenta a personatges amb personalitats i deures diferents però amb un sol objectiu: resoldre diferents assassinats i tenir entre les seves mans manuscrits molt importants, que contenen proves que refuten la crucificació de Jesús i per tant la història de Jesús tal i com la coneixem actualment. 

La mentira sagrada ens presenta a Sarah, periodista internacional experta en temes Vaticans, es per això que és una persona de confiança per l’església i es l’enviada per recuperar els manuscrits nombrats anteriorment. A la vegada el llibre ens presenta al pare Rafael i a Jacopo, que investigaran els assassinats que sorprenentment condueixen directament a l’ordre Jesuita. 

Luis Miguel Rocha es l’autor del llibre i també escriptor d’altres novel·les amb una temàtica similar com “La muerte del papa” i “Bala Santa”, les dos publicades també amb Suma de letras. Luis Miguel va néixer a Oporto i actualment i desprès d’una estància a Londres, torna a estar a Portugal, on combina la seva dedicació a l’escriptura amb la televisió on treballa fent feines de producció. 

Si t’agrada la intriga, el misteri, les aliances, la reflexió i no tens por a descobrir amb els personatges tots els secrets que amaga la novel·la, aquest es el teu llibre: La mentira sagrada. T'ofereixo un tastet.