dimarts, 1 d’octubre del 2019

El gran llibre dels dinosaures gegants


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui de la mà de Cossetania Edicions us portem una nova entrega d’un llibre que farà les delícies dels menuts de la casa.

Com a amants de la lectura i com a mestres estem encantades que aquesta editorial s’especialitzi en contes i llibres pels infants que els aporten distracció i coneixements molt adreçats als seus interessos i alhora fugint dels grans clixés de les pel·lícules, series de televisió, videojocs, etc.

Aquestes propostes són realment els contes de tota la vida que tant ens agraden i dels que es pot extreure tant pel seu desenvolupament cognitiu i emocional.

A El gran llibre dels dinosaures gegants que es presenta acompanyat de El petit llibre dels dinosaures petits trobaran una breu introducció sobre com s’ha arribat a conèixer com eren i on vivien els dinosaures i un llarg etcètera de dinosaures gegants i menuts on es detallen les seves característiques, la seva manera de viure i unes il·lustracions ben coloristes que acompanyen a la perfecció el discurs textual.

Una gran proposta que segueix l’esquema de El gran llibre dels animals gegants que s’acompanyava de El petit llibre dels animals més petits.

Realment la diferència de format entre un llibre ben petit i bufó i l’altre que no els cap entre les mans és una gran eina d’aproximació a les mesures, a les escales i dimensions.

Els textos de Cristina Banfi i de Cristina Peraboni donen a l’ obra la informació justa per tal que els nanos aprenguin sobre com eren i com vivien els dinosaures i gràcies a les il·lustracions de la Francesca Cosanti esdevé una obra rodona.

Esperem que hi hagi més llibres per als menuts amb un format tan divertit i colorit ja que en fa les seves delícies.

En gran part també els ajuda a crear el seu gust lector i un criteri ja que si saben  que els autors tenen altres llibres o contes ja els esperen amb il·lusió.

No ho dubteu. És una opció fenomenal per als menuts de la casa!

Una convidada a llegir-lo amb els grans de la casa, a llegir-los sols, a compartir-lo, a dibuixar encara més dinosaures i l’entorn on vivien. 

Ja que els nanos aprenen amb tanta facilitat és molt beneficiós que al seu àmbit més proper trobin llibres per llegir i remenar.