dimarts, 2 de març del 2021

A taula!

Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us portem una proposta per als menuts de la casa que ens ha encantat com a lectors, com a mestres i sobretot com a adults que volem que els nanos agafin l’hàbit de la lectura a través de llibres de qualitat que els aportin coneixements de manera informal i natural.

 

Cal tenir molta cura amb quins llibres i contes els oferim als infants ja que en aquesta etapa de la seva vida en que els hàbits creen part de la seva personalitat i perfilen el caràcter val la pena fugir dels clixés i buscar llibres de coneixements que els enriqueixin i despertin el seu sentit crític, creatiu i sobretot els motivin a aprendre.

La curiositat ben treballada en aquestes edats és fonamental per el seu aprenentatge i la seva vinculació amb el món exterior.

Us proposem l’obra A taula! En la que aprendran a fer i a saber tot el que hi ha al darrera de Els 10 plats més populars de la cuina catalana.

Realment amb aquesta obra aprendran a fer amb l’ajuda dels adults els plats típics com el pa amb tomàquet, l’escudella amb carn d’olla, les mongetes amb botifarra, l’escalivada, els calçots, l’esqueixada de bacallà, l’arròs a la cassola, la coca de recapte, la crema catalana i la mel i mató.

Però no només aprendran a ajudar-nos a fer-los sinó que aprendran el viatge dels ingredients, el perquè es va començar a fer i quan, personatges històrics que hi ha al darrera i variants que els ajudaran a acabar de personalitzar les seves pròpies receptes.

Les il·lustracions són boniques, grans, amb molta informació i detall i acompanyen a la perfecció el text.

És una obra àgil que en Jaume Gubians ens ofereix i alhora és una porta oberta a anècdotes familiars a la vora del foc en que els plats insignes de cada casa també poden tenir un lloc.

I si el dia de demà anem a un restaurant i el xef es va animar a la cuina gràcies a aquesta lectura?

Amb aquesta obra, a més, no només estaran calladets llegint i aprenent sinó que entraran a la cuina, aniran al mercat, aprendran a ser uns “pinxes” perfectes i a valorar la història rere allò que mengen.

És un llibre que ben conduit pels adults pot despertar molat curiositat i un aprenentatge molt gran.

Des de decidir quina recepta volen fer, planificar quan la faran, anar al mercat a comprar els ingredients, col·laborar a la cuina i hàbits a la taula com a grans puntals a més de micro aprenentatges i curiositats.

A més en l’època que estem vivint els entretén de manera activa i els convida a estar desperts i en moviment dins de casa.

Menys hores de consoles i dibuixos animats buits de contingut! Amb aquesta lectura despertarem als petits cuiners!

Quina recepta fareu primer? A qui convidareu?

De la mà de Cossetània Edicions teniu a l’abast una obra de qualitat per oferir als nanos una bona lectura i una gran proposta didàctica.

No la deixeu escapar!