dimecres, 20 de maig del 2020

Amb l'aigua al coll

Per Àngela Sánchez Vicente

Un cop més ens trobem amb la aclamada ploma de la Donna Leon i creiem que aquests dies ens va de perles per poder tornar a parlar d’ella i les seves produccions com a mare literària del Comisari Brunetti.

En temps on la lectura és més que mai una eina de sortida i escapatòria cap a altres mons una obra d’altíssima qualitat i d’una intriga elegant com la que ens proposa l’autora esdevé una gran proposta seductora.

Aquest cop ens presenta Amb l’aigua al coll, una obra en la que en Brunetti des de la seva experiència i psicologia humana haurà de seguir les darreres paraules que ha balbucejat en un llit d’hospital una dona que sabia masses coses.

Entre moments de lucidesa i d’altres més obscurs la Benedetta vol parlar amb el comissari i atina a dir-li “El van matar. Diners dolents”.

Aquestes paraules es refereixen sense cap mena de dubte al seu marit que es creu que va morir en un accident fa poc temps però ella ja va investigar per el seu compte i va esbrinar masses coses que potser l’han dut fins on és ara entre la vida i la mort.

La investigació es centrarà en una empresa privada que vigila la qualitat de l’aigua i on investigarà molt més que la mort del marit de la Benedetta i l’estat d’aquesta.

Assassinats, trampes, desastres ecològics i el preu dels coneixements es donen cita en aquesta nova obra que signa l’autora amb una maestria incomparable.

Què va passar realment amb el seu espòs? Com acabarà ella? Què en trauran en clar de la investigació?

Gràcies a Edicions 62 podeu gaudir d’un nou cas ben diferent que ens mostra a un Brunetti des d’un punt de vista més humà alhora que ens convida a reflexionar sobre el poder de la veritat vers els negocis més turbulents.

Un cop més l’autora es mostra sensibilitzada pels problemes mediambientals que imperen a la societat actual i hi posa el focus per desplegar la seva trama i per construir els seus personatges.

Us ve de gust un viatge a la Venècia més intrigant? 

Doncs capbusseu-vos en aquesta obra i us hi enganxareu des de les primeres planes.

I per si us quedeu amb ganes de més misteri i de bones lletres us convidem a descobrir títols com: “Mort a la Fenice”, “Mort en un país estrany”, “Vestit per Morir”, “Mort i judici”, “Acqua alta”, “Son Profund”, “Contactes a les altes esferes”, “Un mar de problemes”, “Justícia uniforme”, “Proves falses”, “Sang a les pedres”, “Noblesa obliga”, “Sense Brunetti”, “Carn de Canó”, “Les joies del Paradís”, “La temptació del perdó”, “Mort entre línies”, “Les aigües de l’eterna joventut”, “Sang o amor”, “Restes mortals”o “En nom del fill” entre d’altres.

Tots d’altíssima qualitat i amb investigacions ben diferents!

En aquests dies les bones lletres han d’estar més actives que mai!