dimecres, 4 d’octubre del 2017

Animals músics



Per Àngela Sánchez Vicente


Teniu nanos amants de la música? Teniu els menuts de la casa encuriosits pels animals? Aquí us presentem una obra que conjunta música i natura en una simfonia perfecta.



Érem ben petits quan estudiàvem allò del timbre de les veus que ens fan a cadascun únics i irrepetibles i alhora forma part de la nostra identitat. El nostre timbre ens identifica i amb aquest llibre els nanos poden ampliar el seu món interior i el seu amor cap a la música a través dels sons de la natura i el timbre peculiar d’uns animalons ben curiosos.

Amb Animals Músics de ben segur que gaudireu d’un concert únic de la mà de la mare Terra.

Els duets dels Gibons, el cant dels ocells lira, la coral del crepuscle, els cants nocturns del rossinyol. la serenata de l’aranya creu de sant Andreu des de la teranyina, els estonells àlies imitadors d’en Mozart, la cantata oceànica de les balenes geperudes, el cant territorial del cardenal del nord, la cançó de l’estiu de la cigala, la llibertat del canari silvestre, l’amor ultrasònic dels rat penats, la perfecció del uirapuru, el cant xinés de la granota i les cançons del manaquí d’ales tortes són una delícia per les nostres orelles.

La informació del llibre és molt àgil i intuïtiva que els més menuts poden gaudir des de ben petits. 

El format simple de la fitxa els informa i contextualitza quin animal és i quines són les seves característiques principals en quan a mides, alimentació, hàbitat, comportament, enemics i un grapat de dades que els ajuda a familiaritzar-se amb aquestes espècies.

A més, la seva descripció breu i les il·lustracions fabuloses perfeccionen i perfilen el context de l’animal i la seva morfologia. 

Ens expliquen com cantes i el seu perquè i significat. No us penseu que vol dir el mateix el cant d’amor dels Gibons o els udols dels llops en plena nit. 

La seva necessitat d’expressió, d’identificació i de reconeixement pels seus semblants fa de les seves melodies i del seu timbre una eina necessària per a la seva supervivència.

Dades curioses de la mà del gran mestre de la música Pedro Alcalde i amb les il·lustracions genials d’en Julio Antonio Blasco que uneixen la seva passió per tal d’oferir als seu públic lector una lectura plaent i que obra la ment a un coneixement de la terra i dels seus particulars habitants.

És una eina didàctica perfecta tant per l’àmbit formal com per l’informal que els omplirà de preguntes i els ajudarà a encuriosir-se pel món que els envolta.

Un cop més, Cossetània Edicions ens apropa als menuts i ens ofereix una excusa perfecta per tornar a fer de l’estona de lectura una aventura trepidant.

Us perdreu l’oportunitat de sentir el so de la natura?