divendres, 1 de juny del 2018

Bon dia, són les vuit!


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem l’obra que ens reflexa el creixement d’una generació i d’un periodista en paral·lel a l’evolució d’una Catalunya que batega a un ritme fort i un xic convuls.

Una obra amb un gran contingut didàctic, emotiu, reflexiu i crític que es desenvolupa des de la pausa i la ment freda del seu capità.

Per fi, l’Antoni Bassas torna a delitar als seus seguidors i els narra les “entreteles” d’un programa radiofònic que va esdevenir una icona de Catalunya mantenint sempre el rigor, la frescor i un gran anàlisi de l’actualitat.

Us semblarà mentida tot el que ha passat en poc més d’una dècada de programa entre les parets de l’estudi i al context social català.

Bon dia, són les vuit! És una novel·la directa i no necessàriament exclusiva per als oients del programa, és més, crec com a mestra que és una gran eina pels joves que pugen per tal que s’informin de manera global i transversal de la historia que més els toca.

Pels que si que érem oients sembla que podem escoltar la veu de l’autor com si sortís del llibre alhora que recordem col·laboradors i anècdotes de les quals segur recordem com les vàrem viure.

És un llibre amb molta feina de síntesi, documentació i memòria al darrera i no m’estranya gens que s’hagi merescut el Premi Josep Pla 2018.

Des dels inicis del seu programa, el propi Antoni Basses i el seu creixement personal i periodístic, els tres tenors, en Carles Capdevila, les anècdotes, la realitat i el marc social que es vivia, la crosta nacionalista i el seu periple a Amèrica es donen cita en aquesta obra tan intensa i complerta.

Gràcies a Destino tenim entre mans un dels llibres que va ser líder en la Diada de Sant Jordi d’enguany.

Us canviarà, us convidarà a reflexionar i a revisar la historia recent alhora que valorareu aquest tribut a una feina molt ben feta dia a dia i condensada ara en una obra imprescindible per conèixer on estem actualment.

Jo de vosaltres no m’ho pensaria!

L’Antoni Bassas us espera a les llibreries!

Us deixem amb les primeres planes i us assegurem que no podreu deixar de llegir-lo. És altament adictiu degut a la capacitat de paraula de l’autor i a la gran tasca de selecció dels ítems imprescindibles.