diumenge, 22 de gener del 2017

El caçador d'estels



Per Àngela Sánchez Vicente

 

Fa temps us vàrem proposar gaudir del goig i l’amor per la lectura amb I el ressò de les muntanyes, l’esperadíssima novel·la de Khaled Hosseini després de sis anys d’impàs dels seus èxits “El caçador d’estels” i “Mil sols esplèndids”, incalculables tant en qualitat com en quantitat de lectors arreu del món.”

I avui gràcies a labutxaca fem vista enrere i descobrim els llibres que el van catapultar a l’èxit i que tot i que us els vàrem anomenar no us en vàrem dir res més.

Avui comencem amb el seu primer i gran èxit El caçador d’estels.

Com ens té acostumats en Khaled Hosseini estem a punt de descobrir una novel·la on els sentiments humans es descriuen amb tanta veracitat, sensibilitat i força que és impossible no caure en el parany de projectar-nos en els protagonistes.

En aquesta primera obra venerada per la seva legió de seguidors incondicionals trobarem a dos nanos amb les idees molt més clares que molts adults.

L’Amir i en Hassan ens donaran una classe magistral sobre el que és l’amistat en majúscules mentre viuen els darrers dies de la monarquia afganesa. 

Els nois son pols oposats, un és fill d’un dels homes més rics i poderosos de tot el territori mentre que l’altre és un hazara de classe inferior. Tot indicaria que els seus mons no tenen cap punt de confluència però traient-nos la careta i els prejudicis veiem com entre tots tenim molts més punts d’unió que no pas de divisió.

El pes de les seves famílies domina el seu present i la seva separació és imminent doncs l’Amir viatjarà a Califòrnia amb el seu pare.

Què passarà quan es retrobin? Com estarà el seu vincle? Hauran canviat? Hauran caigut en la trampa dels rumors i de les traïcions?

Amb una prosa màgica i molt adictiva veureu com aquests dos nens, joves i homes poden unir només mirant-se als ulls dos mons completament oposats i destinats a la separació.

Us animeu a fer un viatge? 

Jo no me’l perdria! I si l’heu llegit, res millor com l’època del fred per poder tornar a gaudir-lo amb un format més còmode i econòmic.