divendres, 24 de gener del 2020

Un perfecte cavaller


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us recomanem la lectura de la darrera novel·la de la Pilar Eyre, un volum on les passions en temps convulsos en són els grans protagonistes.

Després d’haver-nos encisat amb obres com “Mi color favorito es verte”, “Nomeolvides” i “Carmen la rebelde” arriba amb una obra majestuosa.

A Un perfecte cavaller ens situem a la Barcelona més convulsa de la postguerra on les llibertats eren restringides i els desitjos eren viscuts a la penombra.

Amb l’arribada triomfal de les tropes franquistes arriba en Maurici Casanovas, l’hereu d’una industria tèxtil a qui l’espera una dona sumisa i un munt de plans amb la flor i nata de la societat benestant de la ciutat.

Nits al Liceu, luxes, roba confeccionada a mida i prostitutes de luxe omplen el seu dia a dia fins que s’adona que la seva vida és completament buida de sentit.

En Maurici tot i estar casat i permetre’s tota mena de luxes descobreix la felicitat després de la foscor de la Guerra en els braços d’una obrera de la seva fàbrica.

Aquesta noia que li dibuixa un somriure als seus llavis està casada i el seu marit és presoner fet que obliga a en Maurici a viure un amor culpable i qüestionat.

Què no faria ell per aquest amor? 

L’amor es tenyirà de culpa per un fet que en Maurici farà en nom de l’amor però que li costarà la seva pau.

És una obra on els contrastos entre classes socials i els amors es donen la mà en un vaivé constant mentre tenim de teló de fons una Barcelona restrictiva narrada amb gran detall i amb una base documental boníssima i carregada d’informació.

Sentiments purs i banals, rics i pobres, senyors i criats... És una obra de contrastos que convida a la reflexió sobre un dels passatges de la nostra historia més tèrbola.

Gràcies a Columna podem gaudir d’una obra on l’amor mou tota la trama i posa a debat les altres emocions i la naturalesa humana.

Us podreu resistir a la lectura?

És una obra que no decep i que crea una gran trama sobre la base verídica del que va significar la postguerra i el franquisme.

Vinga!

En Maurici us espera per tal que sigueu còmplices i testimonis de les seves passions.