dijous, 11 de juliol del 2019

El doble secret de la família Lessage


Per Àngela Sánchez Vicente

Un cop més les lletres de la Sandrine Destombes ens deixen totalment sense paraules.

Aquest cop torna amb una novel·la negra amb tocs de thriller psicològic que ens encantarà.

A El doble secret de la família Lessage viurem una aventura en dos temps separats per uns trenta anys. Passat i present es donen la mà en un debat constant entre la memòries, la melangia i els fets presents.

Viatgem al Piolenc, un poble tranquil del sud de França on a l’any 1989 dos germans bessons desapareixen de cop i volta. La Solène i en Raphaël generen una gran inquietud en el poble fins que es troba el cadàver d’una nena que es suposa és la Solène i al cap dels anys es dóna al Raphaël per desaparegut.

La investigació ha estat dura i ferotge però arriba a un punt en que no hi poden fer més.

A l’estiu del 2018 els fets del poble que havia retrobat una mica de la tranquil·litat que el caracteritza es veu novament sacsejada per un nou cas intrigant ja que comencen a desaparèixer nens.

Tot els recorda al cas que uns anys enrere els va mantenir a tots amb l’ai al cor.

Un policia a punt de retirar-se i un de jove es disposen a descobrir la veritat dels successos que avui tenen  al poble en estat d’alerta i pànic i de pas esclarir d’una vegada que va passar amb els bessons.

Hi ha alguna connexió entre ambdós casos?

Podran aquest parell de policies tan dispars explicar els fets?

En una atmosfera oclusiva i amb un ritme trepidant se’ns presenta un thriller que juga amb tot un poble.

La mentalitat i la manera de comportar-se de cadascú està sota la mira dels policies amb la voluntat justiciera que els caracteritza a ambdós.

Gràcies a Rosa dels Vents podeu gaudir d’una gran investigació en que tots són innocents i culpables. No es pot confiar en ningú.

La trama manté les incògnites en el punt més alt al llarg de tota la narració i ens enganxa des del plantejament dels fets.

Vinga va! Ajudeu als dos policies! Us necessiten!