dissabte, 31 d’agost del 2013

Canvia de vida, posa't a córrer



Per Julian V.


No sé a vosaltres però a mi veure com la gent fa el carril Diagonal corrent, passeja per un parc fent exercici o aquells que corren per la ciutat em dóna sensació de llibertat.

Em transporta als meus temps universitaris on per mi també era una rutina per descarregar tensions i relaxar-me, ara, una mica rovellada tenia sempre en ment el tornar a córrer però fent-ho bé, no com abans que era córrer per córrer i el dia que no tenia agulletes perquè m’havia passat tenia una certa molèstia al genoll per no haver escalfat.

Per tot això i com caigut del cel, tinc entre mans Canvia de vida, posa’t a córrer, una enciclopèdia del runner a càrrec de la propera i prestigiosa Dra. Eva Ferrer Vidal-Barraquer.

En aquest llibre se’ns explica els beneficis de córrer com bé poden ser evitar que la pressió arterial pugi, una baixada o controlar els nivells de colesterol en sang, ampliar la capacitat pulmonar, abaixar els nivells d’estrès…

També trobem la part de com començar a entrenar amb taules de minutatge detallat per fer una correcta i progressiva adequació ja sigui com a corredor novell o com a preparació d’una marató urbana.

A més, consells com la roba que hem de dur i tòpics del runner són pintats com a fonamentals, les diferencies de ser runner diürn o nocturn, el típic motivat (en els que m’incloc) que no pot córrer si no duu el mp3 actualitzadíssim i un llarg etcètera més.

Un dels capítols més documentats és la prevenció de riscos i la prevenció de lesions, que semblen de calaix, però molt sovint tots ens refiem i els deixem de banda.

Angle Editorial ens proposa conèixer el nostre cos i millorar el nostre estat físic i mental. Amb aquest llibre aposten per una vida sana que esta cada cop mes de moda a la nostra societat.

Pels que us interessi, fa pocs dies que he tornat a córrer i no estic ni a la meitat del que feia però el sentiment de llibertat i eufòria son els mateixos.

Ara, de cara a setembre que no us faci mandra i canvieu de vida tal i com ens indica l’Eva però, sobretot, passeu pel metge abans a fer una petita revisió per veure si esteu preparats.
Els beneficis son moltíssims i l’únic inconvenient es la mandra. Quin millor moment que el setembre que ja de per si tot fa mandra? 

Amb les primeres jornades més fresquetes inicieu aquest projecte i no us en penedireu.