dissabte, 11 d’abril de 2015

Per Sant Jordi primers amors i una rosa taronja (2015)El color taronja representa l’alegria, la joventut, la calor, l’estiu. És brillant i refrescant.  Per aquest motiu dediquem aquest color als més joves lectors i als seus primers amors.L’efecte AFTER ha arribat amb força i amb ganes de quedar-se entre el púbic més jove i no tant jove.
AFTER és una novel·la on s’inclou una novetat fins ara poc o gairebé inaudita en el món de les lletres, una lectura 360º. Si us descarregueu la seva aplicació gratuïta, la novel·la us regalarà fotos, vídeos, pistes d’àudio i altres sorpreses que fan gaudir d’una manera nova l’experiència de descobrir una historia entre planes de paper.
Una historia que enganxa, que atrapa, que sedueix i que queda tatuada sota la pell, on dos personatges tan diferents com la nit i el dia però tan imprescindibles que l’un sense l’altre no es complementen.
Poden dues persones tan diferents estimar-se?, Poden aconseguir equilibrar els seus mons de manera que flueixi una relació seriosa entre ells?...
La veritat és que per descobrir-ho haureu de llegir la sèrie, ja que quan acabeu amb el primer llibre més val que tingueu el següent a mà, ja que l’autora deixa al lector amb l’ai al cor i amb ganes de donar algun calbot a més d’un personatge, bé, a gairebé tots.
Columna ens ofereix aquestes sèrie d’Anna Todd, una historia d’amor i desamor, de perdó i de confessió, de superació i de lluita constant.

Con un título donde dos simples palabras se contraponen en significado, Pierce Brown nos presenta la primera entrega de su trilogía formada por Amanecer rojo, “Dorado” y “El segador”.
Todo amanecer es un inicio de un nuevo día, de una nueva era, el principio de aquello que se espera mejor que lo anterior. Un amanecer lo relacionamos más con la claridad, con la luz dorada del sol y es su puesta u ocaso que tiñe el cielo de tonos rojizos.
Una novela de genero distópico con pinceladas de ciencia ficción, una trama adictiva que recuerda vagamente a sagas o trilogías anteriores como “Los Juegos del hambre”, “Los juegos de Ender” o incluso “Juego de Tronos”.
Marte era el dios de la guerra y en Marte está a punto de estallar una revolución que quién sabe cómo terminará.
Todo lector que empiece Amanecer rojo estará condenado a vivirlo, a sufrirlo y a lucharlo, su prosa es viva y dinámica, sus descripciones son muy ricas y sus personajes están tan bien construidos que acaban siendo héroes y villanos a la par.
Molino, nos presenta una novela de aquellas que provoca una dualidad en el lector, en parte quieres que se termine para descubrir que más nos depara, pero por otra a medida que avanzamos nos damos cuenta que la novela se va terminando y tendremos que esperar hasta la próxima entrega.

Maria Carme Roca ens convida a visitar Barcelona, 1715-1716 amb La merla blava de la mà de La Galera.
 Caterina, una jove orfe que de petita va ser acollida al convent de santa Clara, es veurà obligada a refugiar-se a casa dels seus oncles, ja que el rei Felip V ha ordenat construir la Ciutadella allà on hi havia el convent. Però l'oncle Jeroni l'assetja contínuament i la noia decideix fugir.
La Merla Blava, una organització antiborbònica que, de primer la confon amb l'espia Marianna de Copons, aprofita la semblança i l'acull a les seves files. I, si en un principi l'amistat uneix Caterina i Marianna, la gelosia d'aquesta les acabarà enfrontant. Marianna no pot evitar que Antoni, el seu amant, s'enamori de Caterina que també n'està d'en Josep, el noi que va conèixer quan vivia a casa dels seus oncles.
Mentrestant, un oficial francès, mà dreta del coronel Le Querchois a qui Marianna va trair durant la guerra de Successió, busca el moment de venjar-se... I enmig de les intrigues polítiques i personals, de matinada, la Merla Blava deixa sentir el seu cant i lluita en defensa dels oprimits.

Fanbooks ens torna a sorprendre amb una saga a l’alçada de les seves publicacions anteriors com “Els jocs de la fam” o la saga “Divergent”, aquest segell apunta cap a un públic juvenil amb ànsies d’aventures, on el món dels adults no és un obstacle per gaudir d’una experiència vital pels protagonistes, on ells es poden identificar molt ràpidament amb ells i crear una espècie de vincle que els manté enganxats a una bona historia i no a una consola de videojocs.
El corredor del laberint és la primera entrega de la saga que porta el mateix títol. Aquest situa al lector en una època indefinida on els protagonistes van sent dipositats un a un, mes a mes, en una clariana i on la seva ment només recorda el seu nom. Aquests joves s’han anat organitzant per sobreviure, de manera que junts puguin sortir de la clariana on viuen, el problema és que aquesta clariana esta envoltada per un laberint que varia cada nit i on viuen Grius (uns monstres esgarrifosos).
¿S’enfrontaran els nois al laberint?, ¿Podran sortir d’ell?, ¿Aquesta és la seva salvació o els portarà a començar de nou?
No us puc dir res més que: “RECORDA.SOBREVIU.CORRE”. L’aventura tot just acaba de començar.

Per fi, tenim a les mans la història d’en Quatre, el jove divergent que ha robat molts cors al llarg de tot el món.
El vàrem conèixer a la primera entrega de Divergent, on ell ja és un intrèpid i treballa com a instructor, però com era ell abans? Com era la seva vida a Abnegació? Quins secrets amaga?
Moltes d’aquestes preguntes les anem descobrint en petites pinzellades que la Veronica Roth deixa entre les planes de Insurgent, la segona entrega de la saga.
A la introducció d’aquest darrer volum, l’autora es sincera amb el lector, amb com ella volia escriure la historia des del punt de vista d’en Quatre i com va quedar atascada fins que va decidir canviar la visió d’ell per la de la Tris.
Molts aspectes de la personalitat d’en Quatre queden solapats pels de la Tris, però la Veronica Roth en regala aquells fragments que no va poder afegir a les diverses entregues degut a que trencaven el fil o creaven una distorsió en la trama.
Fanbooks en català i Rba Molino en castellà ens fan un regal amb aquest volum, una guia que complementa la trilogia i ens dona un punt de vista diferent i únic.
Una decisió el farà lliure o el condemnarà a ser una ombra?

Assassinat en directePer Julian V.


Tinc entre mans una nova novel·la de la gran Mary Higgins Clark i només puc pensar en capbussar-m’hi sense cap mirament, gairebé ni em cal llegir la contraportada doncs el seu nom ja és una garantia que als lectors com jo, amants de la novel·la negra i del thriller, ens agradarà.

Aquest cop m’ha sorprès, i mira que costa, amb Assassinat en directe, una novel·la en que un nano presencia l’assassinat del seu pare i mai podrà oblidar l’escena ni a l’assassí que mirant-lo fixament amb uns ulls blaus esgarrifosos li deia que la seva mare seria la següent i després aniria ell.

El nano anirà creixent però mai perdrà de vista l’amenaça, en somnis el veu, el desperta amb una suor freda, si tanca els ulls l’imagina fins al punt en que la seva vida esdevé un veritable infern.

La seva mare tampoc oblida el que sap però va tirant endavant fins que com a productora li entra la oferta d’un xou televisiu que es basa en crims no resolts. 

Els diners i la necessitat de tirar endavant la vida del petit Tommy la porten a acceptar i amb això a investigar sobre el crim que tractaran en primer lloc: l’assassinat de la Betsy Powell, una dona que varen asfixiar l’endemà de la graduació de la seva filla.

Tot la farà sospitar i la paranoia viurà dins d’ella però... Tindrà motius de pes? Trobarà connexions i esbrinarà qui va assassinar al seu marit i ha atemorit al seu fill durant anys?

Un terreny molt pantanós però que ens farà les delícies, és com una novel·la negra dins d’una altra. Una nina russa tenebrosa en tota regla que ens atraparà plana a plana fins esbrinar la veritat d’ambdós crims.

Sé que penseu si les morts tenen relació i com ho anirem trobant però només sucumbint a l’aventura a la que ens convida Edicions 62 podreu desgranar els casos i jugar a detectius.

Això si, el que avisa no traiciona i us aviso que si no la heu llegit mai és una de les seves millors novel·les i us farà anar a buscar algun dels seus anteriors títols, des del meu humil punt de vista m’agradaria recomanar-vos també d’ Edicions 62 el títol “Por a la veritat”, una novel·la que encara recordo.

Per poder paladejar un bon thriller de caire elegant, nostàlgic, amb clarobscurs i amb tot allò que ens fa vibrar de les novel·les detectivesques ens hem d’endinsar al foc de la Mary Higgins Clark.

Quan parlem d’ella ens referim a una de les grans dames que no només és un best seller sinó que és una amant de les lletres i de les històries que brollen de la seva ment amb una rapidesa i agilitat meravelloses.

La seva legió de lectors en són testimoni doncs no és gens estrany que cada any puguem tenir entre mans tres grans històries sorgides de la seva ploma inesgotable.