dimarts, 14 de gener del 2020

La sarbatana

Avui us tornem a recomanar un nou títol de Crims.cat, una col·lecció d’històries tenyides de negre que ve molt de gust encoratjar a llegir tant pels títols com pels autors diversos que les signen.

En aquest cas, la ploma que hi ha rere la nova obra és coneguda per tots, es tracta ni més ni menys que de l’aclamada i prolífera Isabel-Clara Simó, qui ahir ens va deixar.

Realment a la seva bibliografia personal hi ha títols de molts generes però aquest cop ha creat una novel·la on el contrast entre el paisatge bucòlic i els esdeveniments foscos que allà succeeixen estan en un debat constant.

És difícil que un autor amb tants títols a les seves espatlles sorprengui però les lletres de l’autora poden!

A l’obra La sarbatana coneixerem a l’Olga i a l’Ilya, una parella a la seixantena que decideixen retirar-se a un entorn preciós per gaudir del que els queda de vida amb un entorn que els ajudi a desconnectar i a fer un punt d’inflexió a les seves vides.

Poc esperen que el nou capítol vital que estan a punt d’encetar estigui ple de paranys i bromes del destí.

Ells tenen tota la intenció de viure el seu amor i la seva tranquil·litat a la casa de camp que s’han comprat però la casa del costat té nou propietari.

Qui hi viu? Qui és? I el més important... Com és?

L’Igor aparentment sembla un jove amigable, de gustos senzills i amb un caràcter un xic introvertit potser degut a que fa poc que és vidu.

Poc a poc i mentre es van coneixent surten a la llum infidelitats, confidències, recels, sospites, maltractaments, venjances... 

Tots tres entraran en una espiral en que cada pas pot donar lloc a un pas en fals i conèixer a l’adversari encara que sigui un mateix serà fonamental.

Tan idíl·lica és la parella de l’Olga i l’Ilya? Com els pot afectar l’Igor?

Una obra on la sinceritat és l’antídot i on els enganys es tornen cada cop més rebuscats i tortuosos entrant a un joc veritablement perillós.

Us ve de gust un passeig per aquest entorn preciós en aparença, amb secrets al vent i successos ben foscos amagats als armaris?

No us ho penseu més i descobriu la darrera obra d’aquesta magnifica autora a qui sempre portarem al cor.