dissabte, 3 d’octubre del 2015

Som una família



Per Àngela Sánchez Vicente

 

Avui us presento una obra que m’ha entendrit, m’ha fet riure, emocionat, m’ha fet sentir viva, conscient del meu present, valorar el que tinc i ser una mica més feliç.

La lectura de Som una família m’ha canviat! És una novel·la elèctrica, es com una tempesta violenta en un plàcid dia d’estiu... s’ho emporta tot per davant amb la força de la naturalesa!

Ens trobem a la Itàlia dels anys setanta amb uns personatges que ens enamoraran però sobretot el seu protagonista, el petit Almerico, un nano que amb menys de quatre anys ja sap llegir, escriure, fer operacions matemàtiques i imaginar. 

El que millor sap fer és imaginar tot i que contrasta amb el món teòric que domina, ell vol somiar i canviar el món, però el primer repte és assumible alhora que una mica complex: l’Americo vol la casa perfecta per la seva família.

El seu pare i la seva mare juntament amb la seva germana petita Vittoria l’ajudaran en la gran proesa. 

És summament vital i ens ajuda a veure el món a través dels coneixements del nen i al mateix temps de la seva innocència, il·lusió i el fet de creure’s amb superpoders.

La idea d’en Fabio Bartolomei és brutal i queda plasmada a la perfecció en aquesta novel·la. 

Les nostres emocions es barrejaran, rebrem una bufetada de realitat i no sortirem de l’aventura essent els mateixos.

Aconseguirà la casa somiada? Què és la casa somiada? Qui la conforma?

Gràcies a Angle editorial que ens ofereix la  traducció d’aquesta aclamadíssima obra podem reconèixer allò que deien els filòsofs en que tenir un lloc on anar o una llar era ideal, tenir una família que t’entén i et recolza sempre és immillorable però si tens ambdues coses ets un escollit.

És delicat, subtil, tendre, dolç, alternat amb cops d’ironia i frescor que ens marquen a foc el profund i potent missatge que ens ha de donar. Realment la literatura val la pena si no t’és indiferent i et motiva a canviar i és el cas d’aquesta gran proesa feta lletra.

Un nen “diferent” està a punt de canviar-vos la vida. 

Us atreviu al canvi?