dijous, 22 d’agost del 2013

Quantic Love



Sonia Fernández-Vidal, autora de “Las puertas de los tres cerrojos” ens presenta una novel·la juvenil, fresca i dinàmica. Rere un títol molt atractiu, Quantic Love, s’amaga l’inici del viatge cap a la maduresa d’una jove sensible, intel·ligent i espavilada sevillana, la Laila.

Diuen que quan una persona fa un viatge no és la mateixa quan torna, tot allò que veu, la gent que coneix, l’ambient que l’envolta, li provoca canvis en la seva manera de pensar, els seus valors canvien, descobreix que moltes de les seves pròpies pors són infundades i les supera transformant-se en una versió millorada d’ell mateix.

La nostra protagonista, la Laila, està a punt de començar la universitat, però degut a la crisis decideix treballar durant l’estiu, el seu destí és una cafeteria al CERN, el Centre Europeu d’Investigació Nuclear a Suïssa, ella està dubtant entre triar la carrera de matemàtiques i la de física i creu que aquesta experiència l’ajudarà a decidir-se i a més serà una gran experiència, així que agafa la seva Moleskine, un llibreta molt especial, i decideix començar un diari amb tot allò especial per poder-ho explicar quan torni al seu pare.

En aquesta novel·la descobrirem molts estereotips sobre els científics i les grans ments pensants, vaja, sobre els Nerds, però no tots són com ens els imaginàvem, la companya d’habitació de la Laila, l’ Angie, és tan explosiva com les seves idees, el Brian, amaga molt de la seva personalitat, cosa que fa que el cor de la Laila bategi a cent per hora, també coneixerem estudiants d’altres països com l’Arthur, el bo d’en Pierre, la detestable Chantal, o l’estrambòtic Klaus. 

Els personatges atraparan als joves lectors, són joves amb ganes de viure i demostren que ser intel·ligent no vol dir ser emocionalment com una patata, sempre hi ha excepcions, però els llestos de la classe també tenen sentiments i poden arribar a ser molt divertits, àcids i irònics. 

Tot sembla força normal, però a escena apareix un estudiant de practiques periodístiques, l’Alessio, un bombó de cap a peus, segur en si mateix i que no fa sentir la Laila com la curta de la classe, el problema és que el cor de la Laila ja ha decidit i es veurà entre dos nois, entre el cap i el cor, però finalment descobrirà el seu Quantic Love i no el deixarà escapar.

Una novel·la que aporta moltes dades científiques, cites i personatges històrics que emmarquen la vida del joves protagonistes al CERN, tot i que laGalera50 presenta aquesta historia per a un públic jove i jo, personalment, no veig cap motiu per no ampliar el marc d’edat en la seva lectura, està ben construït, parla de sentiments, de madurar, de créixer i de somiar, els adults ja hem perdut la capacitat de entendre els joves?

Potser l’equació del amor sigui més complicada que la de la relativitat, però és més plausible que la trobem, encara que no l’entenguem.