dilluns, 14 de juny del 2021

Les donzelles

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem un thriller que us prendrà hores de son doncs és impossible parar de llegir-lo!

Sorpresiu, enigmàtic, misteriós... Molts adjectius poden descriure com és la novel·la titulada Les donzelles però el millor és que la descobriu per vosaltres mateixos.

En aquesta obra que brolla de la ploma aclamada i valorada tant per critica com pel públic de l’Alex Michaelides trobareu una historia ben tramada amb protagonistes interesantíssims i un teló de fons novedós pel gènere.

Darrerament les novel·les negres o els thrillers s’ambienten en gran mesura a pobles nòrdics amb pocs habitants on trobar a l’assassí resulta un xic fàcil o als suburbis de les ciutats més conegudes del món per tal d’abastir-nos de clixés cinematogràfics i referencies culturals conegudes mundialment.

Doncs no, aquest cas ens traslladem a un campus universitari on coneixerem al professor Edward Fosca i d’entrada ja descobrirem de la mà de la Mariana que aquest és un assassí.

N’està segura? En té probes? Perquè ho diu? El temps li donarà la raó?

Aquest professor de tragèdia grega a Cambridge és carismàtic, atractiu i té una personalitat que embolcalla a qui se li apropa. Però tot lo que té d’atractiu ho té també de recargolat.

És gairebé venerat per mestres i alumnes i sobretot per les integrants de Les Donzelles.

Una de les alumnes que formen part de Les donzelles apareix cosida a ganivetades al campus.

Referma això la teoria de la Mariana?

La mariana es veurà obligada a marxar a la seva antiga universitat per consolar a la Zoe, la seva neboda que era intima amiga de la que ha estat assassinada.

Des d’aquest punt i el dolor que veu als ulls de la Zoe es disposarà a desemmascarar a aquest pervers personatge.

Ella intueix que la ment depravada de l’Edward és més fosca que el seu propi cognom i no pararà fins a descobrir la veritat i fer justícia.

En aquest punt la investigació es barreja amb el coratge agosarat de la Mariana i amb el debat ètic de la met recargolada del mestre.

Serà realment l’assassí?

Només llegint aquesta obra que ens apropa Amsterdam i que podem gaudir gràcies a la traducció d’en Jordi Boixadós aprendrem sobre les múltiples cares que pot tenir una persona, les diverses cares de la veritat i el poder dels pensaments.

Serà al final l’Edward un assassí o està buscant en la direcció equivocada?

Només llegint-lo ho descobrireu!

És una obra espectacular on res es casual.