dimecres, 4 de juny del 2014

Aquesta casa està embruixada

Per Àngela Sánchez Vicente


¿Sou amants de les novel·les on la por i la foscor es donen la mà? ¿Us agrada llegir amb l’ai al cor? ¿Sou seguidors de la bona literatura catalogada com a thriller o psicològica?

Doncs, sota tots aquests pretextos i etiquetes hem trobat una bona recomanació: Aquesta casa està embruixada, la darrera obra de John Boyne.

L’Eliza Caine, la nostra nova amiga i protagonista, està sola al món després de la mort del seu pare. Només troba consol, companyia i acolliment en les novel·les d’en Charles Dickens però no pot seguir així i ella mateixa ho sap. La seva vida ha de donar una volta de cargol.

Ella és conscient que al 1867 una jove sola gairebé no és ningú i té molt poques oportunitats al seu voltant per tal de salvar-la de la més absoluta solitud.

Només veu una solució, gràcies als seus estudis i al seu do de gents es postula com a institutriu a Gaudlin Hill, a més de guanyar-se la vida dignament podria trobar-hi una família que encara que no fos pròpia fos real.

En un marc victorià descrit a la perfecció i amb molt detallisme, ens trobem amb una casa de finestres tancades, de passadissos inacabables i cortines que belluguen soles.... ¿Podrà suportar la pressió? Què passa a aquella casa? Gaudlin Hill està embruixada?

Tot això ho descobrireu a la novel·la on trobarem una intriga constant i més d’un ensurt que ens farà enganxar a la lectura fins a la darrera plana.

Molts misteris i molts personatges excèntrics són el teló de fons per tal de desgranar la solitud i impotència d’aquesta gran dona victoriana amb ànsies de tirar endavant contra tot allò que hagi de lluitar.

Superarà accidents de tren, pors, fantasmes interns i relacions personals complexes.

Gràcies a Empúries podem gaudir d’una bona novel·la on l’ambientació, els personatges i la trama formen la trena ideal i inacabable de bones idees i nous girs.

Una novel·la que us sorprendrà i trencarà els motllos de tot el que heu pensat sobre l’època, la dona i el misticisme.

¿Voleu passar una nit a Gaudlin Hill? Us fa por? Va home, va... sigueu valents i llanceu-vos a les llibreries.

Això sí, us advertim que és altament addictiu!