dimecres, 23 de febrer del 2022

Fake news

Per Àngela Sánchez Vicente

De nou ens trobem amb un llibre entre mans que a més de ser amè, distret, bonic, ben organitzat, ben documentat i amb un format cridaner esdevé una gran eina didàctica per oferir-la als menuts i jovenets de casa.

Des del punt de vista dels adults tenim clares forces idees però els que pugen ara han d’aprendre a saber mirar el món, analitzar-lo i qüestionar-lo.

Sembla mentida que en l’era de la informació estem més desinformats o mal informats intencionadament que mai!

Per esmenar aquest factor i despertar el sentit crític dels nanos trobem en Fake news Que no ens enganyin! una gran font d’aprenentatges a partir de premisses simples, directes i senzilles que no els costarà gens de captar.

En aquesta breu i directe Guia pràctica sobre les noticies falses i la desinformació es posen sobre la taula temes banals com un rumor de veïnat fins a l’anàlisi dels mitjans de comunicació i les temudes xarxes socials.

De la ploma de la Simona Levi i d’en Marc Planas podem aprendre molt sobre aquest tema del que tant es parla però en el que tots caiem algun cop.

Saber que són les fake news i les intencions que hi ha al darrere, descobrir el perquè les fake news són un negoci, la manera de jugar amb les paraules per canviar tota una noticia i trucs perquè no ens enganyen són els temes principals d’aquesta obra tan útil i necessària.

A més, les il·lustracions d’en Kim Amate ajuden a completar el missatge i a fer més enganxosa la seva lectura.

Breus traços i poc color però amb un sentit i significat molt complert que es combina a la perfecció amb els textos sense robar-se gens de protagonisme.

Novament Bindi Books actua d’aliat a la educació formal i informal amb un recull d’idees molt clares que a més de ser molt entenedores i planeres ens ajuden a obrir el diàleg i a treballar aquest tema d’una manera adequada.

No us quedeu en el groc de la seva portada!

Ja veieu que en aquest llibre res és atzarós!

Cuidat al detall mereix un lloc a les llibreries i a les tauletes de nit!

No us el perdeu!