dimecres, 16 de març del 2022

Relats onírics de Randolph Carter

 Per Àngela Sánchez Vicente

Si realment som amants de les bones lletres hem de ser conscients d’on vénen les lletres d’avui i per aquest motiu, ens convé a tots plegats fer de tant en tant un salt al passat i recuperar tresors de les lletres clàssiques.

Evidentment qualsevol llibre que no haguem llegit és una novetat però si a més és un clàssic ens ajuda a conèixer un escriptor, un gènere, un estil i tota una època valorada per una ment brillant que destacava socialment per la seva qualitat literària.

En aquesta recerca avui us convidem a recuperar el bo i millor de la producció d’en H. P. Lovecraft.

A la obra Relats onírics de Randolph Carter que podem llegir i desgranar gràcies a la tasca de traducció i presentació d’en Ricard Vela i la aposta d’Angle editorial per els tresors ocults de les lletres pretèrites trobarem allò que va caracteritzar els seus relats i al seu protagonista recurrent.

En Randolph Carter és l’únic personatge que es repeteix en la seva extensa producció i alhora sempre s’ha creta un paral·lelisme entre personatge i creador.

Desil·lusionat i decebut amb el món que l’envolta sovint recau en els somnis i en el seu imaginari per crear una realitat que li resulta més amable i habitable.

Una misteriosa clau de plata amb poders increïbles és el seu vehicle per connectar amb allò que habita a la seva ment.

És una porta a les meravelloses lletres oníriques de l’autor on escenaris com boscos encantats, cementiris, velles esglésies i altres espais del més tenebrosos esdevenen el focus de la seva reflexió i el seu lloc on defugir de la realitat.

Misteris terrorífics que mostren la naturalesa humana i allò que ens desvetlla ens enganxaran en aquesta obra tan ben presentada que conserva la bellesa i precisió de les paraules de l’autor.

En un format petit és ideal per esdevenir el nostre company en trajectes o en hores d’esbarjo.

És una obra que esdevé la porta a molts mons i al mateix temps cap a la ment de tan prestigiós escriptor.

No el deixeu escapar!

És una obra sorprenent i una manera ideal de conèixer a H. P. Lovecraft i al seu estil únic.

Vinga, va! Us espera a les llibreries!