divendres, 4 de juliol del 2014

El secret del Vodka



Per Àngela Sánchez Vicente

 
No cal que begueu com a cosacs per poder gaudir d’un bon Vodka ni tampoc cal renunciar al Gin Tònic més de moda que us pugueu trobar. El que cal és tenir una bona documentació per tal de poder aprofitar encara més el ritual de relaxar-se amb una copa i alhora enriquir-se amb la història que aquesta té amagada dins el seu misteri.

Nosaltres us proposen la lectura de El secret del Vodka, un volum extraordinari a càrrec d’en Vador Llador  amb el pròleg del mestre de la llengua, la prosa i el bon màrqueting com és en Risto Mejide.

En Risto Mejide ens fa un recorregut etimològic sobre la paraula Vodka i bé, si més no és sorprenent! Resulta que Vodka és el diminutiu d’aigua en rus... Si no hi ha vida sense aigua calculeu com necessitem l’aigüeta!

L’autor amb la seva característica frescor i el seu caràcter distès i hipnotitzador ens apropa allò que cal saber sobre el Vodka. 

Des de l’aparició del Vodka com a regal i ofrena per als tsars fins a la fórmula d’elaboració donant un profund i abast anàlisi sobre els que existeixen i podem trobar al mercat. 

Maridatges, nous còctels per sorprendre a amics, familiars i coneguts ajudats de grans eines que ens ajuden, aromes que obren els sentits i bíters i xarops.

Què sou mandrosos? En Vador Llador pensa en tot i us recomana els llocs on podreu gaudir d’un bon ambient, d’una millor copa i d’una estona màgica! A més si teniu l’smartphone a mà us recomana unes apps d’allò més curioses que us faran ser o semblar uns erudits en la qüestió.

No deixeu escapar aquest tresor que ens ofereix Ara llibres en català i now BOOKS en castellà, en una època en que sembla que el Gin Tònic ho monopolitza tot. Recordeu que beure no és dolent però des d’aquí us demanem que el llegiu, el gaudiu i aprengueu a paladejar-lo sense a arribar a perdre el sentit! Amb mesura tot és millor!

Ideal per regalar a amants de la gastronomia, als nous entesos en còctels, a ments curioses i a tothom en general. De ben segur que tothom aprendrà alguna cosa en un to proper, distés i relaxat.

Aneu a buscar-lo abans que s’escapi de les llibreries i com a última recomanació: Beveu amb moderació però deglutiu aquest volum!

Interessantíssim i curiós!