dijous, 10 de gener del 2019

Camins dubtosos


Per Àngela Sánchez Vicente

Un cop més, un llibre més, una aventura més demostrant que Crims.cat ens ofereix el bo i millor dels negrots amb matisos espectaculars.

A la obra Camins dubtosos veureu com els camins de diferents persones es poden creuar de manera tortuosa, enrevessada i canviat el destí de manera esbojarrada.

De la ploma d’en Joan Carles Ventura brolla una historia àcida, còmica, hilarant i molt ràpida que us deixarà amb un pam de nas.

No heu llegit res semblant!

Tres amics decideixen emprendre un viatge de fi de carrera fins a Itàlia per tal que un d’ells es retrobi amb la seva enamorada de l’Erasmus. Pot sonar a viatge de fi de curs però té molta més pinta a tres esbojarrats que busquen farra per allà on passen i des de la seva joventut poden creuar el seu camí amb gent de dubtós caire.

I efectivament, es creuen amb un reu que ha sortit en llibertat condicional de la presó de Fontcalent amb tota la intenció de venjar-se i assaltar la casa del culpable de la seva condemna.

Aquest, fóra de les reixes ha esdevingut un gran constructor del País Valencià i poc espera la visita del que estava a la presó.

Va ser un empresonament just? Qui va ser l’autèntic culpable dels càrrecs?

Aquests interrogants es responen de manera molt àgil i fresca en aquesta aventura accelerada i frenètica que us enganxarà des de les primeres planes.

Aquests dos amb ganes de venjança i de fugir es creuen amb els tres joves que tenen el cap ple de pardals.

És un binomi fantàstic que es desenvolupa de manera magistral fent servir una gran evolució psicològica dels protagonistes, el debat moral del bé i el mal, el valor de la justícia i la veritat, el paisatge valencià i l’aventura dels universitaris.

Criticà al poder, criticà a l’especulació, als governants, a la societat... Tot en clau de col·legueo però tocant temes sensibles que surten de manera freqüent als diaris.

És una novel·la que no decep, de persecució, amb un ritme marcat que va cada cop cap a millor.

Realment no us vull dir com acaben però us asseguro que no us ho espereu i us convido a que ho descobriu per vosaltres mateixos tot gaudint de la lectura desenfadada d’aquesta obra.

És una gran proposta post festes nadalenques!