dijous, 13 de juny del 2019

La gàbia d’or

Per Àngela Sánchez Vicente


De ben segur que ja coneixeu a la mestra del suspens i del thriller Camilla Läckberg a través de les seves aclamadíssimes obres “El domador de lleons”, “La mirada dels àngels”, “L’ombra de la sirena”, “Tempesta de neu i olor d’ametllers” entre d’altres obres.

La seva fama no és atzarosa sinó fruit d’una gran tasca de escriptura i documentació que ens mostra la grandesa d’una autora que va tenint cada cop més públic lector i que recull bones critiques per allà on passa.

A l’obra que avui us presentem deixem el negre absolut i més pur thriller per endinsar-nos en la seva obra més diferenciada tot i que continua tenint l’empremta personal de la autora.
A La gàbia d’or coneixerem a la Faye, una dona resignada que ho ha deixat tot per tal que el seu marit triomfés en els seus negocis.

En el moment es que s’adona que només és una ombra trista que en aparença ho té tot però que el seu cor ja no batega amb passió decideix destripar la societat acomodada en la que viu en la que imperen les màscares i les mentides.

El detonant de l’engany del Jack farà que vulgui cercar la veritat en tots els sentits de la seva vida però veurà com viu envoltada de mentides.

Enfonsada però amb ganes de justícia planificarà la venjança perfecte.

Gràcies a l’aposta de Amsterdam per aquesta gran autora i a la tasca de traducció del Marc Delgado podem ampliar la bibliografia d’aquesta prolifera autora amb un volum que escapa dels seus sanguinaris paràmetres.

Un volum en que la psicologia i les emocions juguen un paper clau en un món de plàstic.

Alhora és una metàfora delicada i acurada sobre la societat on vivim i la diferencia entre el ser autèntic i el viure per aparentar.

Voleu acompanyar a la Faye en la seva tasca d’enfonsar al Jack?

És molt més que una venjança!

Sorprèn veure com l’autora es mou tan bé en un camp que s’allunya una mica dels seus paràmetres habituals i alhora conserva la seva essència més pura.

Vinga va! La Faye us espera!