dijous, 9 de juliol del 2020

Seguiré els teus passos


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui ens retrobem amb la Care Santos per tal de seguir coneixent a la protagonista de la seva obra anterior “Tot el bé i tot el mal”.

Després de gaudir i compartir obres signades per ella com “Amaranta”, “No preguntis qui sóc”, “Tantes coses a dir-nos”, “Desig de xocolata”, “L’aire que respires”, “Diamant blau”, “Habitacions tancades” i “Tot el bé i tot el mal” no podem deixar de recalcar la seva capacitat per transmetre emocions i sentiments per fer retrats molt humans, la seva gran capacitat per escriure per joves i per adults i les grans trames que crea sigui en temps present o passat.

La nostra amiga Reina torna a protagonitzar una obra en que us asseguro pensareu, reflexionareu i no quedareu pas indiferents.

En aquesta segona entrega titulada Seguiré els teus passos passa de ser mare a ser filla i canvia el seu punt de vista deixant per un temps de mirar cap al futur per anar cap al passat i de nou poder reemprendre la seva vida sabent qui és i d’on prové la seva veritable historia.

Els fets arrenquen quan rep una trucada en que la informen que algú pretén reobrir la tomba del seu pare.

Aquesta trucada li genera un calfred per tot el cos. Té tantes preguntes al cap que no en pot verbalitzar amb claredat cap.

Prefereix ordenar-se ella i anar allà, in situ, a veure que passa i qui pretén esbrinar coses sobre el seu pare.

Ja vida del Josep Gené ara es una intriga fins i tot per ella que és la seva filla.

Què li va passar realment? Perquè va morir en estranyes circumstancies?

Fem un breu viatge al passat fins als darrers dies en que aquest home va trepitjar terres catalanes sen plena ocupació de Barcelona per les tropes de Franco.

Hi pot tenir alguna relació aquest fet històric o és una mera casualitat?

Només acompanyant a la Reia cap al Pallars ho descobrireu!

No deixeu escapar aquesta nova novel·la d’aquesta autora que tant ens agrada i és un referent de les lletres actuals que ens apropa les seves històries gràcies a l’aposta de Columna.

És un text on el passat ve a fer les paus, a obrir ferides per tal de cicatritzar millor.

Voleu conèixer a la Reina?

Amb aquestes dues obres us asseguro que us emocionarà i us agradarà submergir-vos en el seu món més personal.