divendres, 1 d’agost del 2014

COOLTURETA



Per Àngela Sánchez Vicente


Una de les darreres novel·les il·lustrades que ens han encantat ha estat Cooltureta, una història on els nous moderns i els seus ideals, rituals i tòpics queden reflectits a la seva perfecció esdevenint una guia reflexiva sobre una nova tribu urbana sense ofendre a ningú i amb un fort rerefons per qui el vulgui agafar.

Gracies a la ploma altament adictiva i suspicaç de la Moderna de poble podem gaudir dels trets principals de la vida del nostre amic protagonista.

Comencem per l’espai on es situa l’acció, un barri desitjat pels nous moderns on hi ha escriptors, bohemis, homes que s’atreveixen a passejar amb bosses o que surten a treure el gos vestits de vint-i-un botons. Els comerços són tot allò que es pot desitjar: llibreries, mercats de segona mà, botigues de vinils, la filmoteca i bars perfectes per relacionar-se amb altres moderns.

Els amics del protagonista són del més pintoresc alhora que adorables, sobretot la seva millor amiga que va passar de ser una nerd marginada a l’escola a ser una moderna que vesteix del pal nerd assessorada per la seva primera parella a la que va ajudar a sortir de l’armari.

Aquesta amiga l’encoratjarà a anar a l’encontre de la seva idealitzada Noia de la bici però tot el que ella semblava a través de facebook era artificial... no és ni sensible, ni melòmana, ni compromesa, ni amant dels animals... un autèntic desastre!

Però com acabarà aquest grup? Fan realment allò que els agrada o combreguen amb convencions socials per tal d’encaixar? Seguiran vivint així o viuran la vida que realment somien?

El que està ben clar és que tant laboralment, sentimentalment i com a grup d’amics patiran una forta i profunda transformació que marcarà el seu futur.

Amb aquesta nova aposta de Rosa dels vents i Lumen podem gaudir i paladejar el millor de la Moderna de poble, una activa i productiva jove que no es cansa de retratar un sector de la societat actual fins als seus confins més recòndits.

Sempre amb respecte però amb molt humor i realitat ningú no es pot sentir ferit, si més no un es pot veure emmirallat o bé pot veure a algun amic o conegut en algun fragment!

Voleu saber si sou el cooltureta, el cinèfil, el cultureta de pal, l’amic torturat o la noia de la bici? Només cal que aneu a les millors llibreries i pregunteu per aquest títol àgil, amè, fresc i actual per aquestes vacances!

No el deixeu escapar.