dimarts, 5 de gener del 2021

L’estrella del Pol Nord

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui ben a la vora de la nit més màgica de l’any per als infants seguim amb el nostre propòsit d’oferir-los des d’edats ben inicials llibres i contes de qualitat per tal de despertar en ells el gust lector alhora de crear-los l’hàbit sa, entretingut i didàctic de la lectura.

En la nostra recerca sempre intentem fugir de booms comercials o de contes que es vinculen a sèries de dibuixos animats o pel·lícules per tal que ells imaginin des de zero la seva pròpia aventura.

Des d’aquest objectiu avui us presentem una obra ben bonica i reflexiva pels menuts de la casa!

A l’obra titulada L’estrella del Pol Nord trobareu conte breu però ple de sentit que farà les delícies dels menuts.

En aquest conte ens farem amics de la Yala, una esquimaleta que viu al Pol Nord amb el seu gosset que un dia sense saber com viuen un terratrèmol i del cel els cau una estrella.

Què poden fer amb l’estrella?

La Yala n’és una autèntica apassionada però no sap que fer amb ella o com cuidar-la. De repent veu que la seva llum s’ha apagat i farà tot el possible per tal que la recuperi doncs és la seva essència.

La remulla, li dóna calor, la passeja pel fred, la tira enlaire cap al cel... No hi ha manera però en la seva desesperació l’abraça i de cop l’estrella recupera la seva llum i lluentor.

Ara ja ho sap, el seu apreci i el seu afecte han fet que l’estrella recuperi allò que la fa tan particular i també decideix tornar-la al cel tot i que cada nit surt a veure-la.

De la ploma de la Conxi Baraut brolla un conte ple de tendresa que ens mostra com l’amor i les abraçades més d’un cop són terapèutiques i curatives.

Quina bona lliçó i més encara ara amb els temps restrictius que corren!

La tendresa i dolçor d’un esser estimat és un gran tresor que plasma a la perfecció aquesta autora.

Des del conte podem introduir el tema de les estrelles, el firmament, l’amor i el respecte vers els altres i un munt de valors com la responsabilitat.

De la mà de Quorum llibres hem trobat una gran història i una gran autora.

És un conte que encantarà als menuts! No el deixeu escapar!

La Yala us espera!