dijous, 25 d’octubre del 2018

GANADOR CONCURSO SUPER ROMÁNTICO


📢YA TENEMOS GANADOR DEL CONCURSO SUPER ROMÁNTICO.
LA RESPUESTA ERA "Elisabet Benavent".
¡MUCHAS FELICIDADES! 💖📚


A passes comptades


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem l’obre mereixedora del XXXV Premi de Narrativa Ribera D’Ebre, una obra rural que és tot un cant a la cultura popular, a les tradicions, a la llengua, a les costums i a l’amor per la terra.

De la ploma de Valer Gisbert brolla una història molt interesant i que ens ha agradat molt pel seu punt reivindicatiu del valor dels territoris propis, dels costums i d’allò tan nostre que ens descriu i conforma la nostra identitat individual a través de la col·lectivitat.

A l’obra A passes comptades ens situem a l’època de les darreries del segle XIX a les terres de l’Ebre on s’hi amaga un secret i molta curiositat.

En aquella època es va cremar una destil·leria d’aiguardent del Prat de Comte amb la trista noticia de dos morts en el incident.

Vint anys més tard i apropant-nos a èpoques convulses en el panorama català i espanyol ens trobem amb que la destil·leria s’obre de nou. 

Atzar? Ànsia de veritat? Què va passar realment? Què amaguen les parets de tan emblemàtic i enigmàtic indret?

Aquesta obra parteix d’aquesta gran idea i ens ofereix reflexions i una prosa digne dels grans mestres de la literatura catalana i anglesa on també l’amor per un territori i els enigmes que aquest amaga són el detonant per tal de començar a desenvolupar reflexions sobre l’ambient, la societat, les creences, el misteri i un llarg etcètera que l’autor ha combinat a la perfecció.

Vint-i-quatre cants èpics i un segle “a passes comptades” ens ajuden a veure el sinistre passat i les reaccions en el moment en que es desenvolupa l’acció.

És una obra força coral en que les pròpies terres acaben essent protagonistes.

Gràcies a Cossetània Edicions podem gaudir i desgranar una obra on les paraules són triades minuciosament igual que els ingredients d’un bon aiguardent i maridant-lo amb un teló de fons incomparablement bell, uns personatges ben curiosos i contradictoris i una trama que ens atraparà des de les primeres planes.

A vegades calen 8834 passes per esbrinar el passat. No us volem desvetllar ni que va passar ni què s’ha descobert, preferim encoratjar-vos a llegir-la i desgranar la seva qualitat literària i argumental.

Jo de vosaltres no me la perdria! 

És una gran proposta per aquesta tardor!

Us deixem un fragment en veu de Jesus M. Tibau per tal que us en feu cinc cèntims!