diumenge, 29 de març del 2015

La Bíblia



Per Àngela Sánchez Vicente

 



Avui dia de Rams, els cristians comencem una etapa en que la reflexió s’endinsa al nostre interior i els misteris més grans i pilars fonamentals de la nostre religió esdevenen els grans protagonistes.

Per això hem decidit fer-vos cinc cèntims del llibre dels llibres La Bíblia, un referent per als creients, una eina cultural per a la societat i un relat que esdevé màgic, fantàstic, metafòric, educatiu i amb múltiples lectures. 

Un tema al llarg de la Bíblia és l'adoració de Déu i la redempció de la humanitat, i d'acord amb les doctrines cristiana i jueva, va ser inspirada per Déu. L'exegesi o interpretació d'aquest missatge central és una branca tradicional de la teologia.

Separada en Antic Testament on es narra la creació del món, la creació de la vida, de l’home i la dóna i el que esdevé la promesa d’un salvador per al món i el Nou Testament que amb paraules planeres és com la biografia de Jesús de Natzaret des del seu naixement al pessebre de Betlem fins a la seva mort a la creu i la seva posterior resurrecció.


En els llibres que conformen aquest gran llibre trobem múltiples autors com els apòstols i múltiples temàtiques com ara la jurídica, el narratiu, el líric, el sapiencial, l’epistolar, l’apocalíptic i un llarg etcètera que ens ajuden a comprendre el marc jurídic, social i geogràfic que varen ser el teló de fons de la vida i mort del pare del cristianisme.

Lògicament no en farem cap crítica doncs és un llibre especial que no es pot comparar amb cap altre i a més és la base de tota una fe que encara que no es professi s’ha de respectar però són uns bons dies per poder tenir-la d’acompanyament i llegir algun petit fragment per assaborir la seva riquesa de paraula o la manera que tenen de donar sentit a les celebracions que posteriorment estem celebrant en aquesta setmana que vertebra gran part del relat.

Llegir algun capítol o verset us pot fer molt bé ja no tant per fer créixer la fe sinó per gaudir d’un llibre on els recursos poètics es donen la mà amb la literatura més narrativa.

La podeu trobar en múltiples edicions.

No ho dubteu i és un fons de biblioteca que s’ha de tenir i val la pena comprar-la en aquests dies on la fe brolla per allà on passem.

De moment us deixem amb un tràiler de la pel·lícula “La passió”, una de les més realistes i aclamades del gènere bíblic.


 
Molt bona pasqua a tots i sigueu bons.