dimarts, 4 d’octubre del 2022

El meu avi

Avui dediquem la nostra recomanació lectora als menuts de la casa i alhora als més grans de la família, avis i nets, un equip més dinàmic del que sembla i amb forts lligams d’amor intergerenacional que aporta benestar a tots dos.

Bindi Books ens presenta un conte  signat per Raimon Portell qui des de la mirada innocent dels menuts ens mostra com viuen ells la vellesa. Mai una obra poètica ha ressonat tant bé.

El meu avi? El meu avi ho sap tot, sap fer estels, m'escura els plats, es tira pets, munta elefants... El meu avi és fantàstic! Hi ha avis de tota mena. N'hi ha de riallers i de rabiüts, alts, baixos i panxuts, desmemoriats i atletes, científics i poetes, però tots, tots, tots, es desviuen pel mateix...

El meu avi és un conte amb narracions breus per a primers lectors que venen acompanyades per unes il·lustracions a tot color de la mà de la Lucía Serrano, a doble plana i que ens mostra uns avis fantàstics, capaços de viure grans aventures asseguts al sofà, de fer enfadar a l’avia per ser entremaliats i de ser més nens que els seus propis nets.

Una avis que als ulls dels seus menuts són fantàstics per motius molt diversos i amb un únic secret, per a ells el més fantàstic de la vida són els seus nets.

Un llibre que com a mestra recomano amb el cor a la mà, per llegir i compartir amb els avis, capaç de motivar una conversa amena entre uns i els altres i alhora capaç d’arrencar més d’un somriure.

M’agradaria proposar una idea, afegir dues darreres planes creades per cada nen o cada nena sobre el seu fantàstic avi, podran gaudir d’una estona dibuixant i creant un text breu sobre ells, un record que mai s’esborrarà i qui sap si passarà a generacions futures.

Els llibres i els contes no són avorrits, s’han de viure i aquesta opció la veig fins i tot com a una tasca per a realitzar a l’escola, ja sigui amb l’avi, l’avia o l’adult que vulguin els nens.