dilluns, 6 de març del 2023

Saps on són els arbretons?

Coneixeu en Peter Wohlleben? Jo no el coneixia fins que els nostres amics de Cossetània Edicions ens l’han presentat. És un gran amant de la natura des de ben petit. Va estudiar enginyeria forestal i va treballar vint anys en un organisme públic de gestió forestal. Actualment dirigeix una acadèmia als boscos d’Eifel i defensa internacionalment la restauració dels boscos primaris. Participa en programes de televisió, dona conferències, imparteix seminaris i ha escrit llibres sobre temes relacionats amb els boscos i la protecció de la natura.

Els seus llibres La vida secreta dels arbres”,La vida interior dels animals” iLa xarxa secreta de la natura” han sigut veritables best-sellers i han entusiasmat els lectors de tot el món. Darrerament també publica una revista, Wohllebens Welt. L’any 2019 li van concedir la Medalla de Baviera a la Conservació de la Natura per transmetre coneixements científics de manera emotiva i poc convencional.

En definitiva és un home que estima la natura i la riquesa natural del nostre món i avui no només se’ns presenta a nosaltres, sinó que serà un dels millors amics del menuts de la casa.

Saps on són els arbretons? Aquesta és la pregunta que es fa en Piet, l'esquirolet protagonista d'aquesta història. En Peter, el forestal, se l'endurà d'excursió al bosc i junts viuran una aventura en què dormiran al ras, veuran com talen avets d'una arbreda i fins i tot coincidiran amb un llop! Però aconseguiran trobar els arbretons i els seus pares? I en Piet, podrà tenir una família amb qui conviure?

Estem davant d’una historia tendra i emotiva, un cant a la família i a la convivència a la natura entre els homes, els animals i la flora.

Un conte que es presenta a si mateix amb tapes dures i un format gran, fàcil de manegar pels més petits, a la portada ja se’ns presenten els nostres protagonistes, En Peter, el forestal, que és el clar retrat de l’autor i en Piet, un esquirol que us robarà el cor.

Les il·lustracions a doble plana, són molt coloristes, la riquesa de la natura queda perfectament clara entre elles i crea un equilibri perfecte amb la prosa de l’autor, un fet que hem d’agrair a l’art de Stefanie Reich.

M’ha recordat als contes d’abans, als de la meva pròpia infantesa, aquells en que viure grans aventures era increïble, sense oblidar que compartir-los amb la família o amb d’altres nens pot ser una aventura encara millor.

Jo recomanaria que aquests contes estiguessin a les aules, si volem que els més petits comprenguin la importància de cuidar el nostre món de cara al futur, e millor és aproximar-los amb histories que els quedin sota la pell.

No el deixeu escapar, és un imprescindible... i no oblideu que Sant Jordi està a tocar i aquest conte es una molt bona aposta per regalar.