dijous, 4 d’abril del 2019

Matar l'àngel


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem un nou títol de la Col·lecció El Far que ens ofereix Angle Editorial.

Sembla mentida com en un format tan reduït i sobri poden explotar tota la immensitat dels grans mestres de les lletres revisats i traduïts per tal que avui en dia puguem gaudir de la seva lectura i aprendre i reflexionar sobre el que escrivien i la vigència dels textos.

D’aquesta col·lecció ja hem gaudit de “El llibre del té” de Kazuko Okakura, “El Bushido” de Inazo Nitobe, “Caminar” de H.D. Thoreau i ara li toca el torn a la gran escriptora i icona de la narrativa anglesa Virginia Woolf.

A Matar l’àngel trobarem un recull de textos en que la dona és la protagonista principal.

Professions de les dones, les dones novel·listes, els gremis cooperatius, homes i dones i altres textos es donen cita per traçar el fil conductor d’aquesta obra complerta sobre la dona i la vàlua d’aquesta.

Gràcies a la traducció i epíleg de Mireia Vidal-Conte podem contextualitzar el que reflexa la prosa de Virginia Woolf amb la època en que vivia i la seva manera de pensar i lluitar per la igualtat.

És una oda a la dona i a la vitalitat d’aquesta i al poder de les dones quan s’ajunten.

Si fem una mica de reflexió veurem la lluita aferrissada pels drets, per ser valorades, per treure’s l’etiqueta de ser només un cos.

Les dones han evolucionat molt el seu rol dins la societat i encara queda molt per fer però s’ha de valorar cada pas i veure quines repercussions van tenir.

Per l’autora era igual d’atraient veure una dona ben vestida per anar a una gala que una dona treballadora amb roba poc cuidada.

És una obra de rabiosa actualitat.

La deixareu escapar?

És un tresor ocult a les llibreries!